Hakkari'de Suriye'ye destek yürüyüşü

Hakkari'de BDP'ye bağlı Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Rojava'ya destek amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Hakkaride Suriyeye destek yürüyüşü
19 Ağustos 2013 Pazartesi 22:41 tarihinde eklendi.
 
BDP Hakkari il binasında bir araya gelen ve aralarında BDP'li Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl eş Başkanlar Rahmi Kurt, Esmer Tekin, STK temsilcilerinin de bulunduğu ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 500 kişi, ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçti.

Kent merkezindeki Cumhuriyet caddesinden Bulvar caddesine kadar yürüyen grup, daha sonra belediye önünde bir araya geldi. Belediye önünde Kürtçe marşlar söyleyen grup, sık sık Rojava lehine de sloganlar attı.
 
Grup adına basın metni Binevş kadın Merkezi Koordinatörü Hamide Özer okudu. Özer, Suriye'deki savaştan, katliamcı çetelerin vahşetinden kaçan Kürt kadın ve çocukların geldikleri Türkiye'de savaştan beter koşullarda yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Özer, "Suriye'de katliamcı çetelerin Kürt halkına yönelik soykırımları ve Kürt kadınlarına tecavüzün mübah olduğunu duyuran fetvalardan sonra Rojava'da kadınların uğradığı insanlık dışı görüntüler, bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmiştir.

Kadınların sokak ortasında binlerce insanın gözü önünde sistematik tecavüze uğramasının ardından kafası kesilerek katledilmesi, Rojava'da Kürt halkına yönelik katliamın boyutlarını göstermektedir" dedi. Özer, bu tecavüz ve katliamlardan kaçmak için Türkiye'ye gelen kadın ve çocukların burada da aynı uygulamaya maruz kaldıklarını ileri sürdü.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Suriye'deki Kürtlere yönelik yapılan baskıları anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

DHA