"Halkın çoğunluğu sürece destek veriyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Dolmabahçe’deki çalışma ofisine gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Sekreteri Cemal Uşşak, halkın büyük çoğunluğunun çözüm sürecini desteklediğini ancak bazı kişilerin endişeleri olduğunu söyledi.

Halkın çoğunluğu sürece destek veriyor
09 Mayıs 2013 Perşembe 18:22 tarihinde eklendi.

 

Akil İnsanlar Heyeti başkan ve başkanvekilleri Dolmabahçe’deki ofise gelmeye devam ediyor. Dolmabahçe’ye gelen Cemal Uşşak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Halkın büyük çoğunluğunun sürece destek verdiğini ifade eden Uşşak, “Başbakan ile bölgedeki izlenimlerini paylaşacaklarını ifade eden Uşşak, “Halkımızın büyük çoğunluğu söz konusu sürece destek veriyor. Elbette ki o grubun içinde birtakım endişesi olanlar var. Kürt vatandaşlarımızın da Kürt olmayan vatandaşlarımızın da soruları var. Endişeleri var. Onları da tespit edip sayın Başbakan’a ileteceğiz.” diye konuştu.
 
Marmara Bölgesi Başkanvekili Mithat Sancar ise, “Çalışmalar başladıktan sonra ilk defa Başbakan ile bir araya geliyoruz. Kendisinin söyleyecekleri vardır. Bizim aktaracaklarımız vardır.Daha geniş açıklama toplantıdan sonra yapılabilir.” dedi.

CİHAN