Hanefi Avcı'ya 49,5 yıl hapis istemi!

Devrimci karargah davasında mütalaasını veren savcı, tutuklu sanık Hanefi Avcı'nın 49,5 yıla kadar hapsini istedi.

Hanefi Avcıya 49,5 yıl hapis istemi!
04 Şubat 2013 Pazartesi 14:31 tarihinde eklendi.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 75 sanıklı Devrimci Karargah davasında Savcı Sadrettin Sarıkaya esas hakkındaki görüşünü açıkladı.
 
AVCI’YA 49,5 YIL İSTEMİ
 
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Devrimci Karargah terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, terörle mücadele görev yapan kişileri terör örgütlerine hedef göstermek, vahim nitelikte silah bulundurmak" suçlarından 22 yıl 9 aydan 49,5 yıla kadar hapsi talep edildi.
 
AVCI’NIN EŞİNE BERAAT İSTEMİ
 
Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı’nın ise “vahim nitelikte silah bulundurmak" suçundan suç işleme kastı olmadığı gerekçesiyle beraati istendi. Sanıklar Aylin Duruoğlu ve Avukat Özcan Kılıç’ın “Devrimci karargah terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Mütalaada, Ulaş Erdoğan’ın ise “Devrimci Karargah örgütünün yöneticisi olmak, kişisel verileri ele geçirmek, sahte kimlik kullanmak" suçlarından 21 yıldan 39 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. 
 
Hanefi Avcı’nın örgüt ile bağlantısını sağladığı iddia edilen Nejdet Kılıç'ın da “Devrimci karargah terör örgütüne üye olmak ve silah bulundurmak" suçlarından 8 yıl 3 aydan 16,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

DHA