Haniye: ''Türkiye, Gazze'ye malını ve kanını sundu''

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye'nin Gazze'ye malını ve kanını sunduğunu belirtti.

Haniye: Türkiye, Gazzeye malını ve kanını sundu
27 Kasım 2012 Salı 18:35 tarihinde eklendi, 1.011 kez okundu.

 

İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavilerini gerçekleştirmek üzere Gazze'ye giden Yeryüzü Doktorları ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden bir heyeti ağırlayan Haniye, yaptığı açıklamada Türkiye'nin, ambargonun kalkması için malını ve kanını sunduğunu ifade etti.
 
İsmail Haniye, ''Gazze, işgale, ambargoya, düşmanlığa karşı yalnız değil, Gazze'ye kanıyla, malıyla, hatta her ikisiyle de yardım edenler var'' dedi.
 
Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının Türkiye'nin desteğini temsil ettiğini söyleyen İsmail Haniye, Türkiye'nin Gazze'de zafer için gerçek destek verdiğini kaydetti.
 
Filistin'in ''ümmet davası'' olduğunu belirten Heniye, Gazze'de gerçekleşen zaferin Filistin'in, Arap dünyasının ve İslam ümmetinin zaferi olduğunu vurguladı.
 
Yeryüzü Doktorları sözcüsü Süleyman Gündüz ise, ''Katar, Mısır ve Türkiye, Gazze'de ateşkesin sağlanması için çok çaba sarf etti. Halklar ve hükümetler arasında birlik var. Bu da Allah'ın izniyle zaferin yakın olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.
 
Gazze'de bulunan Türk kurum ve kuruluşlarının Filistin davasına elinden geldiğince yardım edeceğini belirten Gündüz, ''Filistin özgürleşene dek kanımızla malımızla destek vereceğiz'' ifadelerini kullandı.
 
Yeryüzü Doktorları, İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavilerini gerçekleştirmek üzere plastik cerrahi, üroloji, nöroloji, göz hastalıkları gibi alanlarda uzman doktorların yer aldığı 11 kişilik ekiple, mikro cerrahi mikroskopları ve ameliyat setleriyle birlikte Gazze'ye gitmişti.
 
İsrail'in 21 Kasım'da Gazze'ye başlattığı ve 8 gün süren saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 175 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık bin 400 kişi yaralanmıştı. Saldırılar İsrail ve Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlanmasıyla sona ermişti.