"Hatay nüfusu 1 milyona ulaşacak"

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Suriye olaylarının sora ermesi ve Hassa Tünel Projesi'nin hayata geçirilmesi ile birlikte binlerce kişiye istihdam alanı oluşacağını ve ilin nüfusunun 1 milyona varacağını söyledi.

Hatay nüfusu 1 milyona ulaşacak
28 Eylül 2013 Cumartesi 17:27 tarihinde eklendi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şubesi tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda inovasyon semineri düzenlendi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminere AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk, Hatay Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker, İTSO yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk, seminer öncesi yaptığı açılış konuşmasında, "TÜMSİAD olarak bölge ve ülke ekonomisine katkı vermenin yanı sıra iş adamlarımızı da ülkemiz ve dünyadaki gelişmelerden haberdar etmek için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

TÜMSİAD’ın tanıtım filminin de gösterildiği seminerde söz alan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, 'yenilenmezseniz yenilirsiniz' sözünü hatırlatarak, “Hatay’ın potansiyeli hepimiz için heyecan oluşturuyor. Limanı, deniz kıyısı, ovası, inanç turizminin değerleri ile ilimiz önemli bir potansiyele sahip.

Zaman içerisinde bölgemize yapılacak yatırım rakamının 12.5 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Eskilerde binlerle, milyonlarla ifade edilen yatırımların artık milyon dolarlarla ifade edilmeye başlanması, bölgemizin ekonomik anlamda ne kadar geliştiğini göstermektedir.” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin, 2011 yılında yaptığı yatırım değerlendirmesinde iş adamlarının en fazla Gaziantep ve Hatay’ı tercih ettiklerine dikkat çeken Vali Lekesiz, "İskenderun Hassa Tünel Projesi'nin de hayata geçmesi ile bölgemiz dolaylı ve direk olarak 81 il arasında en önemli yerini alacaktır ve bu proje bölgeye yatırım yapmak isteyenler için çok önem arz edecek, binlerce kişi bu bölgede istihdam edilecektir.

70 bin dönüm hazine arazisi yatırımcısını bekliyor. İskenderun Hassa Projesi ete kemiğe büründü, 2.5 yılda bitirilmesi planlanıyor ve hayata geçirilmesi de yakın bir zaman.” diye konuştu.

Suriye ve Orta Doğu’da yaşanan olayların sona ermesi ile birlikte Hatay nüfusunun önümüzdeki 10 yıl içerisinde 1 milyona ulaşacağına dikkat çeken Vali Lekesiz, “Orta Doğu'da yaşanan olayların bitmesi ile birlikte bölgemiz ekonomisinin önü açılacak.

Sosyal ve ekonomik yönden heyecan verici bir ilimiz var. Bu bakımdan ilin potansiyelini hayata geçirme noktasında yatırımcılarımıza, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize önemli görevler düşmektedir.” ifadelerine yer verdi. TÜMSİAD Hatay Şubesi tarafından İTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminere davetli olarak katılan Dr. Mustafa Lale, sinevizyon destekli olarak inovasyon hakkında davetlilere detaylı bilgi verdi.


CİHAN