Hataydaki eylemler gece de sürdü

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, 'Gezi Parkı' olaylarını ve bu olaylar sırasında Hataylı Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü protesto etme bahanesi ile Armutlu Mahallesinde toplanan 2 bin kişi gece boyu eylem yaptı.

Hataydaki eylemler gece de sürdü
14 Temmuz 2013 Pazar 09:31 tarihinde eklendi.

Polisin uyarısına taş, demir bilye ve havai fişeklerle karşılık veren eylemci grup arasından zaman zaman silah sesleri de yükseldi. Armutlu Mahallesinde çıkan olaylarda bir polisin ayağına taş isabet etmesi sonucu ayağının kırıldı. Gruba müdahale eden Akrep aracının ise ön camına mermi isabet etti.

Hatay'da 4 gecedir sürdürülen ve 21:00 sıralarında başlatılan gösterilerde eylemciler arasına karışan bazı grupların ateşli silah kullanması nedeniyle sivil polisler çelik yelek giydi. Eylemcilerin ardı ardına yakılan barikatları kaldırma görevi üstlenen TOMA ve Akreplerin üzerlerine havai fişekler atıldı. Mahalle girişinde bulunan bir binanın çatı kısmında konuşlanan bazı göstericiler ise polise buradan ses bombası ve taş attı. Zaman zaman molotof bombalarının da kullanıldığı eylemlerde az sayıda kişi polise direnmeyi sürdürüyor.


CİHAN