Havai fişeğe ilk ceza!

Özel günlerde gürültülü hava fişeğe getirilen yasakta ilk ceza CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’ne kesildi

Havai fişeğe ilk ceza!
09 Temmuz 2012 Pazartesi 08:23 tarihinde eklendi.

 

Özel günlerde gürültülü hava fişeğe getirilen yasakta ilk ceza CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’ne kesildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, belediyeye 18 bin TL ceza kesti.
 
İstanbul'da ilk havai fişek cezası uygulandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, gürültü kirliliğinin önüne geçmek için 1 Temmuz’da uygulamaya koyduğu ‘İzin alınarak, saat 22:00’ye kadar sessiz havai fişek atımı’ düzenlemesine uymayan Büyükçekmece Belediyesi’ne ilk havai fişek cezasını uyguladı. Ceza, 13. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin önceki gün yapılan kapanış töreninde gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Temmuz’da açılışını yaptığı, 52 ülkeden sanatçı, heykeltraş, dans topluluğunun katıldığı, aralarında Zülfü Livaneli, Volkan Konak, Murat Boz, Burak Kut’un da olduğu sanatçıların konser verdiği festival 7 Temmuz akşamı sona erdi. Kültürpark’taki festivalin son günü kapanış havai fişekle yapıldı. 
 
Gece saat 00:00’da havai fişek gösterisinin yapılması İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Ekiplerin, ihbar üzerine gittikleri etkinlikte saat 00.45’te gürültülü havai fişek atıldığını, ses ölçümünün de 99.5 desibel olarak tespiti üzerine Kabahatlar Kanunu’na göre Büyükçekmece Belediyesi’ne 18 bin TL’lik ilk ceza uygulandı. 
 
Karara herkes uyacak
 
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Prof. Dr. Emin Birpınar, havai fişekle ilgili yeni bir karar aldıklarını, kim olursa olsun herkesin bu karara uymak zorunda olduğunu belirterek, “Gürültülü havai fişek konusunda çok sayıda şikayet aldığımız için yeni düzenlemeyi yaptık. Özellikle çocuklar, yaşlılar ilerleyen saatteki gürültü havai fişekten korkuyor. Vatandaş da olsa, belediye de olsa, A Partisi B Partisi de olsa bu herkes her kurum bu kurula uyucak. Şehrin sükuneti ve huzuru önemli. Yeni düzenlememiz de bunun için. 29 Ekim olur, yılbaşı olur. Özel gün olması nedeniyle o zaman izin alınıp, saat 00: 00’te de havai fişek atılır. Ama bu tarz etkinliklerde gecenin ilerleyen saatinde, gürültülü havai fişek atamazsınız. Bu tarza izin de olmaz. ” şeklinde konuştu.

Vatan Gazetesi