"Hedef gösterildim, asla geri adım atmam"

Basın Odası’nda Nuray Mert ile Başbakan Erdoğan arasındaki gerilim masaya yatırıldı. Mert, ’geri adım atmam’ dedi.

Hedef gösterildim, asla geri adım atmam
09 Haziran 2011 Perşembe 11:13 tarihinde eklendi.

 

Milliyet yazarı Nuray Mert, NTV ekranlarında Başbakan Erdoğan’ın kendisine dönük sözlerine cevap verdi. Mert, ’yanlış anlaşılmadığımı düşünmüyorum, asla geri adım da atmam’ dedi.
 
Mert şunları söyledi: 
 
"Başbakan ve çevresinde çok yaygın olan bir anlayışı eleştirdiğim için tepkiler geleceğini düşünüştüm. Ama Başbakan’ın hakaretler kullanması nezaketsizliktir, ayrıca hedef göstermiştir bu çok yanlıştır, ayrıca büyük bir haksızlıktır, çünkü kendisi iktidardır elinde devlet imkanları vardır ama karşısındaki insan savunmasızdır. Bunun günahını vebalini kendisine ihale ediyorum... "
 
Nazlı Ilıcak ise Başbakan’ın hedef gösterdiği için yanlış yaptığını söyledi. Ama Ilıcak, Mert’in tartışmayı yaratan o eleştirilerine ise kesilikle katılmadığını vurguladı. Ilıcak, Mert’in eleştirilerini ’sorumsuzluk’ olarak niteleyince stüdyoda yine gergin bir tartışma yaşandı.
 
NURAY MERT ÇOK AGRESİFTİ
 
Ilıcak, "sözleriniz istismar edilebilir" deyince Nuray Mert, "Her konuda istismar ediliyor" artık yanıtını verdi. Mert’in çok gerilimli bir havada olması Nazlı Ilıcak’ı bile sindirdi. 
 
Sedat Ergin ise Başbakan Erdoğan’ın sözlerini kabul edilemez bulurken, basın özgürlüğünün karşı karşıya olduğu durumu da özetlediğini söyledi. Ergin, sözlerine Ilıcak’tan gelen müdahale üstüne kısa bir polemik yaşandı.