Helikopterli kurtarmada orman yangını çıktı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde ot toplarken 50 metrelik uçurumdan düşen 58 yaşındaki Mehmet Öz, ağır yaralandı.

Helikopterli kurtarmada orman yangını çıktı
17 Ocak 2013 Perşembe 19:37 tarihinde eklendi.

 

Yaklaşık 7 saat sonra helikopterle bulunduğu bölgeden alınan Öz hastaneye götürüldü. Kurtarma çalışmaları sırasında söndürülmeden atılan sigara izmariti nedeniyle orman yangını çıktı. Yaklaşık 2 dönümlük alanın zarar gördüğü yangın da müdahaleyle söndürüldü.
 
Zeytinada Köyü'nde oturan Mehmet Öz ve İbrahim Danalı, turşu yapımında kullanılan ve kayalık bölgelerde yetişen 'kaya koruğu' otundan toplamak için sabah saatlerinde Çeçek mevkiine gitti. Yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki uçurumun kenarında ot toplayan Mehmet Öz, bir anda dengesini kaybedip düştü. Yardım çığlıkları üzerine bölgeye koşan İbrahim Danalı, Öz'ün uçurumun dibinde yattığını gördü. Uçurumdan inen Danalı, Öz'ün sağlık durumunu kontrol etti. Mehmet Öz'ün yaşadığını gören İbrahim Danalı, cep telefonuyla durumu jandarma ve sağlık görevlilerine haber verip yardım istedi.
 
Saat 13.00 sıralarında bölgeye ulaşan ekipler, Mehmet Öz'ün düştüğü yere, yaklaşık 1 saat süren çaba sonunda inebildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı Mehmet Öz'ü düştüğü uçurumdan alabilmek için destek istedi. Yaralıyı almak için gelen Sahil Güvenlik Botu, bölge kayalık olduğu için kıyıya yanaşamadı. Bunun üzerine helikoter desteği istendi. Antalya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na ait bir helikopter saat 16.00 sıralarında bölgeye indi.
 
YANGIN ÇIKTI
 
Yaralı sevk için hazırlanırken, helikopterin inişi sırasında orman yangını çıktı. Söndürülmeden atılan sigara izmaritinin tutuşturduğu kuru otlar, helikopter pervanesinin çıkardığı rüzgarın etksiyle büyüyerek yayıldı. Bölgeye sevk edilen Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler, yangına müdahale edip söndürdü. Yaklaşık 2 dönümlük alanın zarar gördüğü yangının söndürülmesinden sonra Mehmet Öz, helikopterle Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağ bacağı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Mehmet Öz'ün tedavisi sürüyor.
 
Olay yerinde düşme anını anlatan Mehmet Öz, "Ot toplarken birden kaydım ve düştüm. Kırılan bacağımı, üşümesin diye topladığım otlarla sardım" dedi.

DHA