Her gün ücretsiz çorba dağıtıyorlar

İstanbul'da Üskadar Belediyesi'nin sabah dağıttığı ücretsiz çorbadan içen ve büyük keyif alan Kırıkkaleli esnaf, her sabah işyerinin önünde yaklaşık 100 kişiye ücretsiz çorba ikram ediyor.

Her gün ücretsiz çorba dağıtıyorlar
26 Ocak 2013 Cumartesi 11:17 tarihinde eklendi.

 

Sabaha namazının ardından çorba dağıtmaya başlayan Köksal Elidemir(58), çorba ile birlikte isteyenlerde ekmekte ikram ediyor. Yaklaşık 100 kişiye çorba dağıtan Elidemir’in çorbası büyük rağbet görüyor. Kısa zaman da tükenen çorbadan, evsizler, öğrenciler ve şehirden geçen insanlarda yararlanıyor.  Çorba yaparken hiç bir masraftan kaçınmayan iş adamı, çorbaları tek tek kendi dolduruyor. İsteyene istediği kadar vererek, karınlarını doyurmadan göndermiyor. Şehrin en işlek yeri olan Zafer Caddesi üzerinde bulunan işlerinde çorba dağıtımı yapan Elidemir, çorbanın yapılışında bereketinin artması için dua ediyor.  
 
İş gezisi için İstanbul’a gittiğinde Üsküdar Belediyesi’nin sabahın erken saatinde insanlara çorba dağıttığını gördüğünü açıklayan Köksal Elidemir, kendisinin de bu çorbadan içtiğini ve çorbadan büyük bir lezzet aldığını söyledi. 
 
Kendisinde Kırıkkale’ye gelince kendi çapında vatandaşlara çorba dağıtmaya başladığını belirten Elidemir, “Kendimize göre malımızın sadakamızı veriyoruz. Fakat, 'neden biraz daha fazla olmasın' diye düşündüm. Bardaklara çorbayı doldururken büyük bir mutluluk duyuyorum. Hiçbir masraftan kaçınmıyorum. “ dedi. 
 
Çorba dağıtırken yeni dostlukların başlandığını açıklayan Elidemir, “İnsanlar bir taraftan çorbalarını yudumlarken, diğer taraftan birbirleriyle sohbet etmeye başlıyor. Bu sırada yeni dostluklar oluşuyor. Aynı köylü olupta yeni tanışanlar dahi oluyor. Bu işte en fazla hoşuma giden bir cümle ‘Allah razı olsun’ demeleridir.  Bütün yorgunluğum bir anda alıp götürüyor ve dünyanın en bahtiyar insanı ben oluyorum.” diye konuştu.
 
Çorbanın çok güzel yapıldığını ve bu tadı evinde dahi bulamadığını ifade eden Ali Kaplan ise “Harika bir uygulama. Bizi üşümeden kurtarıyor. Elidemir’e ne kadar dua etsek azdır. Bu gibi insanlar el üstünde gezdirilmeli ve başka insanlara örnek gösterilmeli.” dedi. 

CİHAN