"Her hafta evlilik teklifi alıyorum"

Ünlü sunucu Oylum Talu Haftasonu dergisinden Yüksel Şengül'ün sorularını yanıtladı.

Her hafta evlilik teklifi alıyorum
13 Kasım 2011 Pazar 08:53 tarihinde eklendi.

 

Gündemde olmayı sevmiyorsunuz. Oysa gündemde olmak, günümüzde işin kuralı gibi oldu.
Zaten saatlerce süren yayın yapıyorum. Bunun üzerine bir de başka programlara çıkıp ne anlatacağım, bana ne soracaklar? Ne yaptığım ve nerede yaşadığım da belli (gülüyor). Gerçekten de gündemde olmayı sevmiyorum. Hiç röportaj vermiyorum, televizyon programlarına çıkmıyorum.
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü’nde okurken kısa metraj filmler çektiniz, bazıları da ödüller aldı, öyle mi? 
Kısa metrajlı filmler çektim, bazıları ‘Altın Koza’ya gitti. Çok keyifliydi. Belki bunun altında güzel bir çevre ve başarılı hocaların bulunduğu bir ortamda okumanın büyük bir etkisi vardır. Ama tabii ki okulda işin teorisini öğreniyorsunuz. Ben ne öğrendiysem birebir bu sektöre adım attıktan sonra öğrendim. Teorik bilgim de buna artı bir değer kattı.
 
Anlattıklarınızı dinlerken “Türk sineması bir kadın yönetmen kazanabilir miydi?” diye düşünmeden edemiyorum…
Çok güzel olurdu ama zaten Türk sineması bir atak dönemi yaşıyor. Çok sayıda Türk filmi vizyona giriyor ve seyircinin beğenisine sunuluyor. Yine de Buket İlhan gibi kadın yönetmenler mevcut. Sinema çok erkek egemen bir sektör diye düşünüyorum. Keşke kadın yönetmenlere böyle şanslar verilse... Ayrıca bu sadece Türkiye için geçerli değil, Amerika’da da durum böyle. Hollywood işin merkezi olmasına rağmen kadınlar zorluk çekiyor. Sponsor bulmak, ekibe söz geçirmek zor şeyler.
 
Medyada da biraz böyle değil mi? Eğer kadınsanız biraz daha fazla mücadele etmeniz gerekiyor.
Medyada da öyle, haklısınız. Eğer kadınsanız başta avantaj oluyor ama ondan sonra kendinizi kanıtlayabilmek ve kadınlığınızın haricinde farklı özelliklerinizin de olduğunu gösterebilmek açısından artı bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Elmalar, armutlar, çilekler aynı kefeye konmamalı. Medyamızda ne yazık ki bu çok yapılıyor. Herkes aynı potaya konuyor.
 
Ama siz farklılığınızı yansıtmayı başarabiliyorsunuz…
İnşallah bunu başarabiliyorumdur. Çünkü bu gerçekten yapmak istediğim bir şey.
 
"Erkek olsaydım daha başarılı olurdum" der misiniz, yoksa kadın olmanın da bazı avantajları var mıdır medya dünyasında?
Şunu sordum kendime; "Hayata 10 kere gelsem kaçında erkek olmak isterdim?" Bazen bu dokuza çıkıyor (gülüyor) bazen beşe ya da bire iniyor. Yani dönem dönem değişiyor. Ama medya camiasında kadın olmanın avantajını gördüm. Bu zamana kadar hoşuma gitmeyen bir davranış ve istemediğim bir iltifat hiç almadım. Bu yüzden de iyi ki kadın olarak medya camiasındayım diyorum!
 
Oylum Talu'yu kıskanan hemcinsi meslektaşı oldu mu, oluyor mu?
Muhakkak vardır. Ben inançlı bir insanım Felak ve Nas sureleriyle korunduğuma inanıyorum. Bu iki sureyi her gün okuyorum ve herkese öneriyorum. Ben yayın yaparken annem karşımda adeta ibadet ediyor, sürekli dualar okuyor. orunduğuma inanıyorum.
 
Haftada ortalama aldığınız evlilik teklifi sayısı nedir?
(Gülüyor) Evet, alıyorum ama zaman yok. Çok fazla mail geliyor. "Annemle sizi isteyeceğiz" diye... Ben annelerin en çok istediği gelin adayı formatıymışım, herkes öyle yazıyor. Hanım hanımcık, cici, ailesiyle yaşayan, dekolte giymeyen falan (gülüyor). İzleyici kitlem 50 yaş üzeri eğitimli beyler ve hanımlar ve gençler.