"Her misafirimize biz hoş geldin deriz"

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında tahliye kararı çıkan emekli Orgeneral Ergin Saygun’un oğlu Tolga Saygun, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu

Her misafirimize biz hoş geldin deriz
11 Şubat 2013 Pazartesi 16:27 tarihinde eklendi.

 

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında tahliye kararı çıkan emekli Orgeneral Ergin Saygun’un oğlu Tolga Saygun, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu. “Gelen her misafire hoş geldin deriz.” diyen Saygun, bunun altında başka bir şeyin aranmaması gerektiğini vurguladı.
 
Tahliye edilen Balyoz davası sanığı Ergin Saygun’un oğlu Tolga Saygun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili yapılan yorumları değerlendirdi. Yorumları gereksiz tartışmalar olarak nitelendiren Tolga Saygun, “Hep söylediğim gibi biz belli bir devlet terbiyesiyle büyümüş insanlarız. Gelen her misafirimize biz hoş geldin deriz. Sadece kendisine değil. Sayın Mustafa Sarıgül de geldiğinde karşıladık hoş geldin dedik. Normal sıradan vatandaşlarda geldiğinde hoş geldin dedik. Bizim aldığım terbiye bunu gerektirir. Bunun altında da başka bir şey aranmaması gerekir. Bizim vatanseverliğimizin de bu konularda tartışma konusu yapılması da söz konusu değildir. Bizi bilen bilir zaten.” ifadelerini kullandı.
 
Babasının düne göre çok daha iyi olduğunu ve yürütülmeye başlandığını kaydeden Saygun, “Sıkıntı yok şimdilik. İnşallah bu şekilde devam edecek. Yemek yemeye başladı, bu şekilde devam ederse inşallah birkaç güne yoğun bakımdan çıkacak.” dedi. Diğer hasta tutukluların durumunu da değerlendiren Saygun, “Başından beri söylediğimiz gibi bizim bir tane babamız 350 tane amcamız, abimiz, kardeşimiz var. Hepsinin de bu kadar, babam kadar ölüm sınırına gelmeden haklarında hayırlısı olmasını diliyoruz. İnşallah bazı kararlar çıkması için insanların ölümle pençeleşmesi beklenmez. Başta Sayın Hilmioğlu olmak üzere hasta olan olmayan herkesin biraz evvel adalete kavuşması en büyük dileğimiz.” diye konuştu. 

CİHAN