‘Heykel adamlar’ bu kez demokrasi için durdu

DARBE girişimine tepki gösteren amatör sanatçılar Avcılar'da 'Demokrasi konsepti' ile 'Heykel adamlar' performansını sergiledi.

Heykel adamlar bu kez demokrasi için durdu
30 Temmuz 2016 Cumartesi 10:16 tarihinde eklendi, 1.294 kez okundu.
DARBE girişimine tepki gösteren amatör sanatçılar Avcılar'da 'Demokrasi konsepti' ile 'Heykel adamlar' performansını sergiledi.
 
Çığlık Sanat Atölyesi sanatçıları Özgür Çalışkan, Aleyna Çevik, Ece Aykurt, Alihan Demirbilek, Zihni Duyar, üzerlerindeki kostümleri ile toplumun çeşitli kesimlerini canlandırırken yaldızlı boyaları ile 'Heykel adamlar' olarak trafiğe kapalı Marmara Caddesi'ndeki deprem anıtı önünde 2 saat hareketsiz durdu.
 
Önlerinde gülen bir çocuk fotoğrafının yanında "Demokrasi halkın gücüdür. Birlikte yaşama erdemidir, kardeşliktir, barıştır, adalettir, özgürlüktür. Savaşlarda kanımız karışmış, düğünlerde halayımız, askerde nöbetimiz, depremde acılarımız, okulda çocuklarımızın gülüşü, fabrikada terimiz karışmış. Analarımız aynı güneşin altında büyütmüş bizi. Bir ağaç gibi tek ve hür. Bir orman gibi kardeşçe yaşamaktır demokrasi" yazısı bulunan sanatçılar ilgi gördü.
 
BİR ARADA OLMAK ZORUNDAYIZ
 
Sanat Atölyesi yönetmeni Cemal Uçarman, ülkenin geldiği süreci anlatmak için 'Demokrasi' konsepti ile 'Heykel adam' duruşunda bulunduklarını anlatırken, şöyle dedi:
 
"Burada, toplumun her kesiminden insanlar var. Birlikte yaşamak zorundayız. Bu topraklar çok acı çekti, çok bedeller ödedi. Yeniden Kurtuluş Savaşı ruhu ile bu güzel ülkeyi yeniden organize etmek, kardeşlik duygusunu aşılamak, barış adalet özgürlüğün tekrar gelebilmesi için bütün herkesin bu ortak duyarlılığa sahip çıkması gerekiyor. Sanatçılar olarak bu toplumun demokrasi özlemini yansıtmak istiyoruz. Barış, kardeşliğin, özgürlük, adaletin olduğu bir dünya istiyoruz. Türkülerimiz, ağıtlarımız, sevinçlerimiz, kavgalarımız, her şeyden önce alın terlerimiz karışmış her şeyden önce. Belki her şerde bir hayır vardır Biz de bu şerri (Darbe girişimini) hayra çevirmek istiyoruz. Toplum olarak aslında nasıl bir arada durmamız gerektiğini öğrendik. Bu toplum nasıl en zor gününde birbirine kenetlendiğini görüyoruz. Bütün zamanlarda bir arada olmak zorundayız. Zengin bir coğrafyayız. Her türlü darbeye karşı gelerek halk iradesinin üzerinde hiçbir irade olmadığını kanıtlamamız gerekiyor. Halk bunu kanıtlıyor. Her kesimiyle sokaklarda. Halk birbirine daha çok kenetlenmeli."
 
Görenlerin fotoğraflarını çektikleri, selfie yaptıkları sanatçılardan Özgür Çalışkan da, "Hiçbir ayrıştırma yapmadan haklarının adaletli biçimde korunması için buradayız" diye konuştu.