Hizb-ut Tahrir davasında 7 tahliye

''Hizb-ut Tahrir terör örgütü üyesi oldukları'' iddiasıyla 20 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

16 Şubat 2012 Perşembe 19:50 tarihinde eklendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 2'si başka suçtan olmak üzere tutuklu 15 sanık, tutuksuz 4 sanık ve avukatları katıldı. 
    
Duruşmada savunmasını yapan sanıklar, üzerlerine atılı ''Hizb-ut Tahrir terör örgütü üyesi oldukları'' suçlamasını reddettiler. Tutuklu sanıklar ve avukatları beraat talebinde bulundular.
    
Mahkeme, ''üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi'' dikkate alarak, iddianamede ''örgüt üyesi oldukları'' ileri sürülen Cevher Kara, Aydın Usalp, Ahmet Sapa, Sedat Yıldırım, Taha Yasin Yavuzkan, Üzeyir Yıldız ve Necati Ertürk'ün tahliyelerine karar verdi. 
    
İddianamede ''örgüt yöneticisi'' oldukları savunulan Serdar Yılmaz, Haluk Özdoğan, Nihat Kurtaran, Vahdettin Ayseli, Yasin Babayiğit ve Sefa Karslı'nın ise ''kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, haklarında talep edilen ceza miktarı, bu miktarın kaçma kuşkusunu doğurması ve delil karartma ihtimalleri'' nedeniyle tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı. 
    
Mahkeme, savunması alınmayan sanık Mıstık C'nin duruşma günü hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına da karar vererek, duruşmayı erteledi.