Hizbullahçılar kayıplara karıştı

Tahliye edilen Hizbullah yöneticileri Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Mehmet Varol karakola gidip imza atmadı. Yerleri bilinmiyor.

Hizbullahçılar kayıplara karıştı
12 Ocak 2011 Çarşamba 09:26 tarihinde eklendi, 1.130 kez okundu.

 

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle aralarında terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 6 Hizbulah sanığı adli kontrol uygulaması kapsamında bugüne kadar karakola gidip imza vermediği belirlendi.
    
Edinilen bilgiye göre, 3 Ocak 2011'de Diyarbakır D Tipi Cezaevinden salıverilen terör örgütü Hizbullah ana davasının sanıklarından Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balcı, Abdulkerim Kaya, Mustafa İpek ve Şeyhmus Kinay'ın şimdiye kadar en yakındaki polis veya jandarma karakoluna giderek imza vermediği öğrenildi.
    
Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, imza için karakola gitmeyen sanıklar hakkında şu ana kadar işlem yapılmadığını belirterek, "Bugün de karakola gidip imza vermezlerse sanıklar hakkında tutanak hazırlayıp Yargıtay 9. Ceza Dairesine göndereceğiz" dedi.
    
Savcılık yetkilileri, sanıklar hakkında imza atmadıkları için tutuklama kararı verilip verilmeyeceğinin Yargıtay tarafından değerlendirileceğini ifade etti.