Hrant Dink davası temyize gitti

Savcı Hikmet Usta mahkemenin Hrant Dink cinayeti kararını temyize götürdü. Usta itiraz dilekçesinde Trabzon'daki yapının Ergenekon ile aynı DNA ve gen özelliklerine sahip olduğunu belirtti.

Hrant Dink davası temyize gitti
29 Mart 2012 Perşembe 18:16 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

Savcı Hrant Dink cinayeti kararını temyiz etti.
 
Davanın savcısı Hikmet Usta, itiraz dilekçesinde Trabzon'daki hücresel yapının Ergenekon ile benzer yapıda olduklarını ifade etti.
 
Cinayetle ilgili delillerin toplanmasına devam edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Sanıkların, Ergenekon davası sanıkları ile eylem ve amaç birliği içinde bulundukları, ana yapı Ergenekon ile Trabzon'daki hücresel yapının aynı suç işleme DNA ve gen özelliklerine sahip oldukları anlaşılmaktadır. Mahkeme yargılama sürecinde olduğu gibi gerekçeli kararında Ergenekon terör örgütü yapısına değinmemeye, adını bile anmamaya özen göstermektedir.
 
Mahkeme 'Örgütün var, delilin yok' olduğunu düşünüyorsa, delil toplamaya devam etmeli ve savcılığa soruşturma yapılması konusunda yazı yazmalıydı. Soruşturma ve kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddedilmesi, Ergenekon dosyalarının incelenmemesi ve mevcut sanıklarla birlikte yargılanmaları gereken kişilerin davaya dahil edilmemesi suretiyle eksik soruşturma ile hüküm kuruldu.