"HSYK değişikliği kanunlaşırsa millete ihanet olur"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hükümetin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili yaptığı değişiklik Meclis’te kanunlaşırsa bu millete ihanet olur. Milletin referandumla değiştirdiğini, yine millete götüreceksiniz.” dedi.

HSYK değişikliği kanunlaşırsa millete ihanet olur
19 Ocak 2014 Pazar 19:48 tarihinde eklendi.

Destici, partisinin Adana, Mersin Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Hatay belediye başkan adaylarını Adana’da açıkladı. Destici buradaki konuşmasında, 17 Aralık’taki rüşvet operasyonu üzerinden hükümete yüklenerek, HSYK’nın yapısı ile ilgili yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

17 Aralık’tan sonra başlayan süreçte Türkiye’nin yolsuzluk ve rüşvetle mücadelede sınıfta kaldığını ifade eden Destici, “Önceliklerimiz arasında, yolsuzlukla mücadele olmalıdır, hırsızlıkla mücadele olmalıdır, rüşvetle mücadele olmalıdır. Ve burada hiç kimse koruyuculuk anlayışı ile hareket etmemelidir. Bu olayların üzerini nasıl kapatalım anlayışını millete kabul ettirmeye çalışmamalıdır.” diye konuştu.

“İHANET OLUR”

Yolsuzluk operasyonu ile birlikte yargıyla oynanmaya başlandığına vurgu yapan Destici, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirilmeye çalışıldığını anlattı. Destici, şunları söyledi: “Bundan sadece 3 sene önce 12 Eylül referandumunda bizim de 'Eksik ama evet' dediğimiz HSYK’nın yapısı oluşturuldu. Ne oldu da bunu tekrar değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz? Sadece bir şey oldu, ucu iktidar partisine dokundu, hepsi bu kadar. Hükümetin yaptığı HSYK ile ilgili değişiklik Meclis’te kanunlaşırsa bu ihanet olur. Çünkü milletin referandumla değiştirdiğini o zaman yine millete götüreceksiniz. Eğer millet evet derse o zaman biz de alırız milletin ‘evet’ kararını başımızın üzerine koyarız.”

Partisinin devlet malını yetim malı gibi gördüğüne dikkat çeken Destici, yolsuzluğu kimin yaptığına da bakılmaması gerektiğini bildirdi. Destici, “Resulullah Efendimiz (SAV)'in söylediği gibi, bizim rehberimiz odur. ‘Kızım Fatıma yapmış olsa da aynı cezayı verirdim’ diyor. Ülkemizi yönetenlerin de o anlayış içerisinde hareket etmesini bekleriz.” dedi.

"HÜKÜMET KENDİNE MÜSLÜMAN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 550 kişi olduğuna bakılmaması gerektiğini anlatan Destici, şöyle devam etti: “Meclis'i Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve PKK lideri, bebek katili Abdullah Öcalan yönetiyor. 4 kişinin ipoteği altında. Meclis'i 4 kişi yönetiyorsa, Türkiye’nin kaderine 4 kişi karar veriyorsa biz niye o zaman 550 kişiye maaş ödüyoruz. Yeni anayasa yapacağız diye bir komisyon kurdular, iki sene çalıştılar. Milletin trilyonlarca parasını harcadılar. Ve ondan sonra dediler ki biz anlaşamadık, ayrılıyoruz komisyonu lağvettik. Peki bu milletin parasına ne olacak?”

Hükümetin yalnızca kendine Müslüman olduğunu ifade eden BBP lideri, “Siz hep kendinize mi demokratsınız. Hep kendinize yontmaktan vazgeçin artık. Biraz da adil olun. Biraz da milletin tarafını tutun.” diye konuştu. Yeniden yargılama adı altında yapılmak istenenin örtülü bir af olduğuna dikkat çeken Destici, hükümetin PKK’lı teröristleri affetmeyi yeniden yargılama kılıfı adı altında yapmaya çalıştığını sözlerine ekledi.


CİHAN