Hürrem'e destek!

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ı Hürrem’e kaptıran Mahidevran Sultan karakterini canlandıran Nur Aysan itiraf etti: “Mahidevran’ın davranışları yanlış.”

Hürreme destek!
30 Ocak 2011 Pazar 11:08 tarihinde eklendi, 3.630 kez okundu.

 

Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Mahidevran Sultan zindana girdi. Cuma günü vizyona giren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filminde Simone adlı İsrail asıllı bir tur rehberini canlandıran Nur Aysan, Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem karakteri için 'Bende Hürrem gibi davranırdım' dedi.
 
Güzel, mütevazı, işine âşık, öğrenmeye aç bir öğrenci gibi Nur Aysan. İçinde coşkulu bir yaşam sevinci var. Hani bazı insanlar gözleriyle konuşur derler ya, o neşesini de hüznünü de yeşil gözleriyle anlatıyor. Aysan bu günlerde altın devrini yaşıyor. Zira Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını anlatan ‘Muhteşem Yüzyıl’da Mahidevran Sultan’ı, Altın Portakal’da ‘En İyi İlk Film’ ödülünü kazanan ‘Gişe Memuru’nda hayali kadını, cuma günü vizyona giren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filminde de Simone karakterini canlandırıyor. Bir sabun markasının da reklam yüzü olan Aysan, “Bu yıl benim için başlangıçların, fırsatların yılı olacak. İnşallah bunu en iyi şekilde değerlendirebilirim. Kendimi daha fazla dev ekranda görmek istiyorum” diyor.
 
• Cuma günü vizyona giren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filminde Simone adında İsrail asıllı Amerikalı bir tur rehberini canlandırıyorsunuz. Bu filmle yollarınız nasıl kesişti?
 
Pana Film, bana vazgeçemeyeceğim bir teklifle geldi. Ben ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filmini bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Çünkü film, dünyanın örtbas edip görmezden geldiği Filistin sorununa cesaret gösterip parmak basıyor. Kendini bilen hiçbir insan bu teklife “Hayır” demezdi. Ben de hemen kabul ettim ve üç gün sonra kendimi sette buldum. Benim canlandırdığım Simone çok önemli bir karakter. Filistin’de yaşanan dramın bir göstergesi. Çünkü İsrailli olmasına rağmen gördükleriyle bir drama şahit oluyor ve gerçekler yüzüne tokat gibi çarpıyor. Film şahane oldu. Galiba amacımıza ulaşacağız. 
 
• Amacınız nedir? 
 
Filistin’de yaşanan dramı bir nebze de olsa insanlara gösterebilmek. Bu filmle çok tepki göreceğiz ama orada Musevi olup da şiddete karşı olan çok fazla insan var. Onlar da bize destek verecek. 
 
• ‘Kurtlar Vadisi’ gibi erkek egemen bir ekibin içine girerken tereddütleriniz var mıydı? 
 
Açıkçası yedi senedir beraber çalıştıkları için “Bana nasıl davranacaklar, içlerine alırlar mı?” diye korkularım vardı. Ama korkulacak insanlar değillermiş. (Kahkahalar) Simone karakterine çalışmak için çok az sürem vardı. Yönetmenimiz Zübeyr Şaşmaz benden desteğini hiç esirgemedi. Ben bu ekibin içinde olduğum için çok mutluyum. 
 
• Bugüne kadar iki sinema filminde rol aldınız. ‘Gişe Memuru’ sanat filmiydi, bu ise bir gişe filmi. Hangisi daha keyifliydi?
 
Bence ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ bir sanat filmidir. Çünkü onun da bir derdi var, tıpkı ‘Gişe Memuru’ gibi. Ama bu filme “propaganda filmi” diyenler olacak. Fark etmez, ben sonuna kadar işimin arkasındayım. 
 
• Peki, sizi bundan sonra hep mesaj kaygılı filmlerde mi izleyeceğiz?
 
Beni neler bekliyor bilmiyorum ama mesaj kaygılı filmlerde, dizilerde oynamayı istiyorum. Toplumumuzda yaşanan bir olaya, drama açıklık getirebilecek durumdaysak ben sonuna kadar o projenin içinde yer almak istiyorum. 
 
• Öğrenmeye aç birisiniz. Sinemada olmak oyunculuğunuza ne kattı?
 
İçime yolculuk etmeyi öğrendim. Aksiyon sahnelerinin ne kadar zor olduğunu anladım. Dövüş teknikleri ve vurulma sahnelerinde vücut nasıl reaksiyon gösterir onu öğrendim. Sen senelerce yalılarda yaşa, saraylara gir. Sonra da gel zindana düş. (Gülüyor) Oyunculuğuma canlandırdığım bütün karakterler çok şey kattı. Peyker’de naifliği, kırılganlığı öğrendim. Mahidevran’la yenilgiye, iktidar mücadelesine şahit oluyorum. Simone’da ise dışavurumu ve gerçeklerin insanın yüzüne nasıl tokat gibi çarptığını anladım. Bunlar çok etkileyici şeyler. Ama kendimi şanslı görüyorum. Hep birbirinden farklı karakterler canlandırdım.
 
• ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Mahidevran Sultan’ı canlandırıyorsunuz. Bu rol hayallerinizden biri miydi?
 
Dönem dizisinde oynamayı çok istiyordum. Bana böyle bir şey sunduklarında çok heyecanlandım. Çünkü Mahidevran hem çok önemli bir karakter hem de acılarla dolu bir kadın. Önce aşkını, ardından da çocuğunu kaybediyor. Yeniliyor... Bir de dönem dizilerinde ufacık bir abartı o karakteri bambaşka bir yere götürebilir, dikkatli olmak zorundasınız. O nedenle ekip olarak sık sık toplantılar, okuma provaları ve karakter analizleri yaptık. Bu bizi işe iyice hazırladı. 
 
• Mahidevran Sultan, Hürrem saraya girdiği andan itibaren devrini kapatmış bir kadın. Kaybeden olmak nasıl bir his?
 
Hiçbir zaman kaybetmek istemem. Çünkü benim mücadeleci bir yapım var. Ama Mahidevran gibi olmazdım.
 
• Peki, siz Mahidevran’ın yerinde olsanız ve Hürrem gibi bir kadınla karşı karşıya kalsanız nasıl davranırdınız? 
 
Asla Mahidevran’ın yaptıklarını yapmam. Sessiz kalır, uzaktan izlerim. Aşka dair ufacık bir umudum varsa sinsilikler yerine akılcı hareketler yaparım. Hürrem kadar sinsi olmam ama onun gibi davranırım. Eğer kaybettiğim belliyse de mücadele etmem, çocuğumla ilgilenirim.

Habertürk