İDO'dan MHP'ye cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Bursa mitingine deniz yoluyla gitmek isteyenlerin engellendiği iddiaları üzerine yaptığı açıklamaya İDO'dan cevap geldi.

İDOdan MHPye cevap
27 Mart 2013 Çarşamba 14:50 tarihinde eklendi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Bursa mitingine deniz yoluyla gitmek isteyenlerin engellendiği iddiaları üzerine yaptığı açıklamaya İDO'dan cevap geldi. İDO, "Şirketimiz, siyasi tartışmaların içinde hiçbir şekilde olmayan, hizmet ve gelir amaçlı özel bir ulaşım şirketidir." dedi.
 
İDO'dan yapılan açıklamada, "MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman’ın yaptığı basın açıklamasıyla ilgili olarak kamuoyunu aşağıdaki hususlarda bilgilendirmek isteriz: İDO, siyasi tartışmaların içinde hiçbir şekilde olmayan, hizmet ve gelir amaçlı özel bir ulaşım şirketidir. İDO’nun da hizmet verdiği deniz ulaşımı sektöründe yolcuların güvenliği her zaman birinci derece önceliklidir. Deniz ve hava koşullarının seyahate imkan tanımadığı durumlarda seferler iptal edilebilmekte ya da gecikmeler yaşanabilmekte; güvenliğe dönük alınan bu tedbirlerle birlikte, yolcuların mağdur olmaması için de gerekli bütün adımlar atılmakta, bilet iadeleri sağlanmaktadır. MHP Genel Sekreteri Sayın Büyükataman’ın belirttiği tarihte yaşananlar da sadece ve sadece bundan ibarettir. Durum böyleyken, bu konuda verilen tepkileri anlamakta güçlük çekiyor, yapılan açıklamadan büyük üzüntü duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, "Yolcularının güvenliğiyle birlikte, mutluluğu, rahatı, hızlı ve hesaplı ulaşımı da İDO’nun görevleri ve öncelikleri arasındadır. Bunun dışında İDO’yu herhangi bir siyasi tartışmanın içine çekmeye çalışmanın ya da bu tartışmalarda taraf olarak göstermenin kesinlikle doğru olmayacağını bir kez daha belirtir, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." denildi.

CİHAN