İhale ile satılacaklar

KAPIKULE Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Ukrayna plakalı bir araçta uyutulmuş halde yakalanan 15 kedi ihale ile satılana kadar yediemin olarak Edirne Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşen Özkan'a teslim edildi.

İhale ile satılacaklar
25 Ekim 2016 Salı 20:14 tarihinde eklendi, 1.057 kez okundu.
KAPIKULE Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Ukrayna plakalı bir araçta uyutulmuş halde yakalanan 15 kedi ihale ile satılana kadar yediemin olarak Edirne Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşen Özkan'a teslim edildi. Evinde kedileri bakan Özkan, "Kediler bize getirildiğinde uyutulmuştu. Yaşamalarına ben mucize olarak bakıyorum. Bu hayvanların anne sütü emmesi gerekiyor" dedi.
 
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Ukrayna plakalı bir otomobili şüphe üzerine arama yaptı. Aramada çantalar içinde uyutulmuş çoğunluğu İran ve İngiliz melezi 15 kedi bulundu. Kapıkule'den kaçak yolla geçirilip İstanbul'da Pet Shop'lara satılmak üzere getirildiği öğrenilen melez kedilerin dünyanın en pahalı 10 kedi cinsi arasında olduğu öğrenildi.
 
Önümüzdeki günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) tarafından ihale ile satılacak kediler yediemin olarak Edirne Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşen Özkan'a teslim edildi. Evinin bir odasını kedilere bakmak için ayıran Özkan, hayvanlara veteriner kontrolünde baktığını söyledi. Özkan, "Kedilerin Kapıkule'de yakalandığını öğrendiğimiz gibi dernek olarak hemen kedilerin yanına gittik. Uyutularak araç içinde Ukrayna'dan getirilen kedilerin yaşamasını bir mucize olarak görüyoruz. Gümrükten bize kediler yediemin olarak teslim edildi. Ben de kedileri evimin kapalı bir odasında bakmaya başladım. Bunları böyle yakalanması çok üzücü, daha anne sütü emmesi gerekiyor. İnsanlar bu kedileri parayla satın aldıkları için böyle oluyor. Kediler bize getirildiğinde uyutulmuştu. Yaşamalarına ben mucize olarak bakıyorum. Bu hayvanların anne sütü emmesi gerekiyor. Kediler annelerinden koparılıp getirilmiş. Bizim tek amacım bunları yaşamasını sağlamak. Yaşamaları bir mucize olarak görünüyor. Birde yasalarda bu hayvanlar mal ve eşya olarak gözüküyor. Bunlar bir canlı bu yasanın bir an önce değiştirilip canlı olarak gözükmesini istiyoruz. Çünkü bunlar bir can bizim gibi" dedi.
 
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz günlerde yakalanan 11 kediden 5'i öldüğü için sadece 6 tanesi ve ihaleye çıkarılıp satılmıştı. HAYTAP'ın satın aldığı kedilerden birinin daha tedavi gördüğü klinikte öldüğü öğrenildi. Diğer 4 kedinin tedavisinin iyiye gittiği belirtildi.