İki kanala ceza yağdı

Reklam Kurulu, örtülü reklam yaptığı gerekçesiyle 2 televizyon kanalına para cezası verdi

İki kanala ceza yağdı
10 Temmuz 2012 Salı 11:22 tarihinde eklendi.

 

Reklam Kurulu, gıda takviyesi adı altında satışa sunulan çeşitli ürünlerin örtülü reklamını yaptığı gerekçesiyle 2 televizyon kanalına para cezası verdi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu, son zamanlarda artan şikayetler ve başvurular üzerine, içeriğinde bitkisel bileşenler bulunan ve 'gıda takviyesi' adı altında ithal edilen ya da yurtiçinde üretilerek satışa sunulan ürünlere yönelik reklamları mercek altına aldı.
 
Reklam Kurulu, gıda takviyesi adı altında satışa sunulan çeşitli ürünlerin örtülü reklamını yaptığı gerekçesiyle 2 televizyon kanalına toplam 325 bin 444 lira idari para cezası verdi. Kurul, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikteki gıda takviyesi ürünü reklamları yapan 10 şirkete de idari yaptırımlar uygulanmasını kararlaştırdı.
 
Örtülü reklamlardan dolayı Dr. Mustafa Eraslan'ın katıldığı 'Doktorunuz Sizinle' isimli sağlık programının 4 farklı bölümünden dolayı Kadırga TV adlı kanalın sahibi olan Öz Karadeniz Televizyon ve Radyo Yayın AŞ'ye 29 bin 580 lira, yine Dr. Mustafa Eraslan'ın konuk olduğu Mesaj TV'de yayınlanan aynı isimli programın 4 farklı bölümü için Orta Anadolu Mesaj Televizyon ve Radyo Yayın AŞ'ye 295 bin 864 lira idari para cezası verildi. Kurul ayrıca söz konusu reklamları durdurma cezası verilmesini de kararlaştırdı.