"İktidar, teşekkür etmeli"

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, eğitimde fırsat eşitliğini olmayan bir ülkede dershaneleri kapatmanın abesle iştigal olduğunu söyledi.

İktidar, teşekkür etmeli
14 Kasım 2013 Perşembe 19:58 tarihinde eklendi.


Ahmet Çakmak, parti binasında yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yangından mal kaçırır gibi dershaneleri kapatma girişimini kınadıklarını söyledi. Dershanelerin eğitim ve öğretim kurumu olmadığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nında tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi karışma yetkisinin olmaması gerektiğini belirten Çakmak, iktidarın dershaneleri kapatma yerine okullarda eğitim ve öğretimin çıtasını yükseltmesi gerektiğini kaydetti.

Çakmak, iktidarın, Erkan Mumcu ile başlayan Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu, Ömer Dinçer ve Nabi Avcı ile devam eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın adeta yaz boz tahtasına döndüğünü geleceğin dünyasını şekillendirecek olan çocuklarında gelecek adına hayal kurmada karamsarlığa ittiklerini söyledi.

Çakmak, "İktidar dershaneleri kapatma yerine okullarda eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltsin. Lisede öğretmenlerin işlediği ders konularıyla üniversite sınavı kazanamıyor. Daha doğrusu ÖSYM sınav sorularını lise müfredatına göre sormuyor. Velilerde çocuklarını mecburen dershaneye gönderiyor.

Onun için dershaneler bir sorun değildir. İhtiyaçtan doğmuştur. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı dershanelere teşekkür etmeli. Okullarda öğretmenleri gösterdiği derslerle sınav kazanılmıyormuş. Bizim ayıbımızı kapatıyorsunuz diye teşekkür etmeli. " diye konuştu.


CİHAN