İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Kayseri İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplanarak, 2013 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
24 Ocak 2014 Cuma 13:53 tarihinde eklendi.


Vali Düzgün, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kayseri’nin istihdam oranlarının artırılması konusu ile mesleki eğitim çalışmalarının önem taşıdığını belirterek, kurulun 2014 yılında çok daha etkin çalışmalar yapması gerektiğine işaret etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda, 2013 yılında 162 farklı grupta düzenlenen iş gücü yetiştirme programlarına, 563’ü kadın, 2 bin 105 kişinin katıldığını ve bu kişilerden 786’sının işe yerleştirildiğini kaydeden Vali Düzgün, İŞKUR’un çalışmalarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “2013 yılında İŞKUR’a 35 bin 61 kişi, işe girmek amacıyla başvuruda bulunmuştur. 811’i kamu, 8 bin 836’sı özel olmak üzere 9 bin 647 kişi işe yerleştirilmiştir. SGK kayıtlarına göre değerlendirme yaptığımızda ise özel sektörde 98 bin 455 kişinin işe yerleştiğini görüyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ise 186’sı kadın olmak üzere toplam bin 535 engelli kardeşimiz durumlarına uygun işe yerleştirilmiştir.”

Vali Düzgün, ara eleman ihtiyacının karşılanması ve vasıfsız iş gücünün eğitilerek meslek sahibi yapılması amacıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) çalışmalarını da önemsediklerini anlatarak, bu kapsamda 2013 yılında 16 farklı meslekte 46 kurs açıldığını, kurslara katılan 640 kişiden eğitimini başarıyla tamamlayan 418 kursiyerin işe yerleştirildiğini ifade etti.

Vali Düzgün, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile UMEM işbirliğindeki kurslarımızın sayısı 2014 yılında daha da artacaktır. Bizler, mesleki eğitim kurslarını, gelen her talebe cevap verecek şekilde düzenliyoruz. Gerek işletmelerimizden gerekse vasıfsız iş gücünden gelen her talep bizim için önem taşıyor. Ancak, bizim yaşadığımız en önemli sıkıntı kursiyer bulamamaktan kaynaklanıyor. Düzenlenen bir kursa katılım istenilen seviyede olmadığı gibi çoğu zaman da kursa katılan kursiyerlerimizin önemli bir bölümü kursları tamamlamadan ayrılıyor. İş arayan, kendini geliştirmek isteyen herkese kapımız açık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile UMEM’in düzenlediği kurslara katılıp başarı sağlayan herkes mutlaka bir işe yerleştiriliyor.” diye konuştu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
 


CİHAN