İlker Başbuğ kiminle kalacak ?

İnternet Andıcı kapsamında tutuklanan emekli Org. İlker Başbuğ'a Silivri'de kiminle kalmak istediği soruldu.

İlker Başbuğ kiminle kalacak ?
07 Ocak 2012 Cumartesi 11:57 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

'Şimdilik tek başıma kalmak istiyorum' diyen Başbuğ, tek kişilik odada. Bir süre sonra koğuş tercihi yapacak olan Başbuğ'un ya Hasan Iğsız ya Çetin Doğan ile kalması bekleniyor...
 
KİMİNLE KALMAK İSTEYECEK?
 
İlker Başbuğ, gece yarısı çıkan karar sonrası sağlık kontrolünün ardından Balyoz ve Andıç davası tutuklularının kaldığı 5 No'lu cezaevine götürüldü.

Kahvaltı ikram edilen İlker Başbuğ'a 'Hangi koğuşta kalmak istersiniz' sorusu yöneltildi.

İlker Başbuğ'un 'Şimdilik tek kalmak istiyorum. Beni biraz yalnız bırakın' dediği öğrenildi. İlker Başbuğ bu cevabın ardından F-2 koğuşuna yerleştirildi.

Önümüzdeki günlerde istediği kişiyle aynı koğuşu paylaşacak. 5 No'lu cezaevinde emekli orgenerallerin kaldığı 2 koğuş var. F-9'da Çetin Doğan kalıyor. C-19'da ise andıç kapsamında tutuklu bulunan eski sağkolu Hasan Iğsız 

Hasan Iğsız, andıç için 'En yetkili makam Genelkurmay Başkanı'dır' demiş, bu ifade soruşturmanın seyrini değiştirmişti. İlker Başbuğ F-9'u ya da alt rütbeden emeklilerin kaldığı koğuşlardan birini tercih ederse Hasan  Iğsız ile hiç karşılaşmayacak.
 
Ergenekon, Balyoz ve Andıç sanıklarının tutuklu bulunduğu Silivri'de herkes kalmak istediği kişilerle aynı koğuşu paylaşıyor. Balyoz ve Andıç tutukluları 4 ve 5, Ergenekon tutukluları 1 ve 2 No'lu cezaevlerinde, Odatv tutukluları ise 2 No'lu Cezaevi'nde kalıyor.

Akşam