İmam hatiplileri kızdırdı!

O yazı sonrası Mümtazer Türköne’ye imam hatiplilerden cevap gecikmedi

İmam hatiplileri kızdırdı!
27 Haziran 2012 Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi.

 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Ecevit Öksüz, Türköne’ye “Türkiye’de yüzde 5’lik kesim İmam Hatip Okulları’nı tercih ediyor. Azınlıkta olan bu kesim yüzde 95’in tercih ettiği genel eğitim modelini nasıl ezebilir?” şeklinde çıkıştı. Türköne’nin tepki çeken yazısına yapılan yorunlar şöyle; 
 
- Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Ecevit Öksüz:
 
“Bu yazının içerisinde örtülü bir siyasi mesaj var. Biz imam hatipliler her dönem siyasetin malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldık. Ama her şeye rağmen imam hatip kurumları siyasetin arka bahçesi olmasın diyoruz. İmam Hatip Okulları devletin net müfredatına tabi, din eğitimi yoğunlaştırılmış okullardır. Bu okulları bitiren bir kişi de lise mezunudur. Türkiye’de İmam Hatip Okulları’nın tercih edilme oranı yüzde 5. Genel eğitim sistemi yüzde 5’lik bir kesimin altında nasıll ezilebilir? Bataklık alan tanımını ise kınıyorum. İmam Hatip Okulları ya da din eğitimi veren kurumlar bataklık olarak nitelendirilemez. Aksine imam hatipler bataklıkta gül yetiştiren kurumlardır” 
 
- İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüseyin Korkut:
 
“Sayın Türköne kastı aşan bir değerlendirmede bulunmuş. Kaleme aldığı yazıyı üzülerek okudum. Hangi arka planla bu değerlendirmeyi yaptı merak ediyorum. Biz İmam Hatip Okulları yarım asrı aşkın zamandır eğitim boşluğunu doldurduk, bu ülkeye önemli hizmetler verdik. Miadını doldurduğunun aksine bugün dünden daha fazla ihtiyaç var İmam Hatip Okulları’na. Türkiye’de din eğitimini sağlıklı bir şekilde veren kurumdur imam hatip okulları. 1951’den bu yana dini bilgilerle fen bilimlerini bir arada ve uygun üslupla öğretilmesini sağlanıyor. Mümtazer Bey yazısında İmam Hatiple’re alternatifler de olduğunu söylemiş, Kuran kurslarını örnek göstermiş. Kuran Kursları hala yaygın eğitim sisteminde değiller, sadece kurs niteliğindeler. Yazıdan her yönüyle rahatsız olduk.”

Vatan Gazetesi