Interpol'ün aradığı Azeri kadına otopsi yapılacak

Azerbaycan Parlamentosu'nda milletvekili seçimleri için rüşvet pazarlığında adı geçtiği iddia edilen ve Interpol tarafından aranırken İstanbul'da ölen Sevinç Babayeva’nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Interpolün aradığı Azeri kadına otopsi yapılacak
29 Aralık 2012 Cumartesi 11:25 tarihinde eklendi.

 

Azerbaycan'da, parlamentoya girmek isteyen bir üniversitenin rektörüyle bir milletvekili arasındaki rüşvet pazarlığına aracılık yaptığı iddia edilen ve Interpol tarafından aranan Sevinç Babayeva, önceki gün İstanbul'da öldü. Babayeva’nın, rahatsızlanarak kaldırıldığı Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede kalp yetmezliğinden öldüğü öğrenildi. 
 
Savcılık tarafından ölümü şüpheli bulunan Babayeva'nın cesedi kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için bu sabah Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Babayeva’nın cenazesi hastaneden alınıp Adli Tıp Kurumu’na getirildiği sırada polis ve savcılık yetkilileri de araca nezaret etti. Konsolosluk yetkililerinden alınan bilgiye göre Babayeva’nın cenazesinin, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Azerbaycan’a gönderileceği kaydedildi.
 
Rüşvet iddialarına dair görüntünün internet sitelerinde ortaya çıkması üzerine Sevinç Babayeva hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ancak Babayeva’nın yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı ve Interpol tarafından arandığı belirtildi. Babayeva'nın oğlunun ise önceki gün Azerbaycan’da savcılığı arayarak annesinin İstanbul'da bir hastanede kalp yetmezliğinden öldüğünü söylediği öne sürüldü.
 
Azerbaycan’da yayın yapan istiqamet.com internet sitesinin haberinde, "Bir süredir internette dolaşan videolarda milletvekili seçimi için rüşvet pazarlığında aracılık yaptığı iddia edilen Sevinç Babayeva'nın ölümü, halen mahkemesi süren milletvekili pazarlıkları davasında yeni şüphelere neden oldu." denildi.

CİHAN