"Irak'taki saldırılardan endişe duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta özellikle son bir yılda artış gösteren terör saldırılarında yaşanan can kayıplarından büyük endişe duyulduğunu bildirdi.

Iraktaki saldırılardan endişe duyuyoruz
16 Ocak 2014 Perşembe 22:26 tarihinde eklendi.


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Irak’taki güvenlik durumunda yaşanan kötüleşmeden ve özellikle son bir yıl içinde artan terör saldırıları sonucunda yaşanan yüksek orandaki can kayıplarından büyük endişe duyuyoruz." denildi.

Bu bağlamda dün (15 Ocak) Bağdat başta olmak üzere Irak’ın muhtelif vilayetlerinde meydana gelen terör saldırılarında ilk belirlemelere göre 100’e yakın Iraklının hayatını kaybettiğinin büyük bir üzüntü ile öğrenilmiş olduğu kaydedilen açıklamada, "Irak halkının birlik ve bütünlüğüne zarar vermeyi hedefleyen bu terör saldırılarını şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin devlet olarak Irak hükümeti ve halkının yanında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Irak’taki siyasi bunalımdan istifade ederek toplumsal taban kazanma ve bu amaç doğrultusunda Irak’ta adeta bir iç savaş çıkartma gayreti içinde olduğunu müşahede ettiğimiz terör örgütlerine karşı mücadelesinde Irak hükümeti ve Irak halkının yanında olduğumuzu yineliyoruz.

Bu mücadelede sivil halk ile teröristler arasındaki ayrımın doğru bir şekilde yapılması, Irak halkının tüm unsurlarıyla kucaklanması ve meşru beklentilerinin karşılanması da büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle, başta hükümet yetkilileri olmak üzere, Iraklı tüm siyasi liderlere, genel seçimlerin yaklaşmakta olduğu bu dönemde itidal içinde hareket ederek siyasi uzlaşının önünü açacak, siyasi gerginliği azaltacak adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.


CİHAN