İSKİ: Baraj ve göller hayati risk taşıyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) içme baraj ve göletlerin yüzmeye uygun olmadığını, hayati tehlike taşıdığını açıkladı

İSKİ: Baraj ve göller hayati risk taşıyor
21 Mayıs 2013 Salı 10:25 tarihinde eklendi, 1.144 kez okundu.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) içme baraj ve göletlerin yüzmeye uygun olmadığını, hayati tehlike taşıdığını açıkladı. İSKİ, vatandaşları bu yerlere girmemeleri konusunda uyardı.

İSKİ, İstanbul'un içme suyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletlerin, özellikleri itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler olmadığını açıkladı. Baraj ve göllerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olduğu belirtilen açıklamada, göllerin zemininin balçık özelliği taşıdığı ve bünyesinde teknik yapılar barındırdığı ifade edildi. Bu sebeplerden dolayı gölleri yüzme amaçlı kullananlar için hayati risk oluştuğunun altı çizildi.

Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulmasının imkansız olduğu belirtilen göllerle ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Özellikle anne ve babaların çocuklarını baraj gölleri ve göletlere girmemeleri noktasında ikaz etmeleri, muhtemel risklerin önlenmesinde büyük önem arz etmektedir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girilmemesi gerektiği kamuoyuna önemle duyurulur.”


CİHAN