İşkur'da taciz iddiası

Afyonkarahisar'da, Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü'nde sözlü cinsel taciz ve mobbing iddiaları üzerine, Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

İşkurda taciz iddiası
17 Eylül 2013 Salı 19:31 tarihinde eklendi.
Şikayette bulunan 22 personelin ifade verdiği soruşturmada, iki kurum yöneticisi açığa alındı.
 
İşkur İl Müdürlüğü'nde çalışan 22 personelin kurumda yaşananları Afyonkarahisar Valiliği'ne yazılı şikayetle bildirmeleri üzerine ortaya çıkan olayda, kadın çalışanlar kendilerine sözlü cinsel taciz bulunulduğunu iddia etti. Şikayet üzerine İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ve kurum yöneticilerinden C.K. ile M.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Şikayet dilekçelerinde bir yıldır mobbingin yanı sıra sözlü tacizlere maruz kaldıklarını ifade eden personelin iddialarını araştırmak üzere görevlendirilen Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, personeli tek tek dinledi.
 
Personelin ifadesini alan Vali Yardımcısı Yücel, başlatılan idari soruşturma kapsamında C.K. ve M.K.'yı açığa aldı. Soruşturma sırasında izinli olduğu öğrenilen İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç'ın ise personelin ifadesi doğrultusunda görevine devam etmesine karar verildi.
 
Konunun kendisiyle alakalı olmadığını ifade eden Ünlüyalvaç, hakkında bir şikayet de bulunmadığını açıkladı. Ünlüyalvaç, "Benimle ilgili herhangi bir şikayet yok. Olayı ben de bilmiyorum. Ancak yıllık izinden yeni döndüm. Olaylar ben yokken gelişmiş. Soruşturmanın mahiyeti, kim ne yapmış, kim neyle suçlanıyor ben de bilmiyorum. Ancak benimle ilgili bir şey yok. Şikayet edilen ve şikayet eden arkadaşların ifadeleri alındı" dedi.
 
SÖZLÜ TACİZ İDDİASI
 
Afyonkarahisar Valiliği'ne şikayette bulunan 22 personelden büyük bölümünün sözleşmeli olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında verdikleri ifadelerinde personelin, kurumda kendilerine sürekli sözlü tacizde bulunulduğunu iddia ettikleri kaydedildi. Kurum içinde şikayet ettikleri personelin sürekli küfürlü konuştuğunu öne süren bir kadın personel ifadesinde şunları söyledi:
 
"Sürekli birbirlerine ve bize belden aşağı şakalar yapıyorlardı. Kurumda sürekli cinsel içerikli sözlü taciz görüyoruz. Bir arkadaşımıza 'Ne ateşli kadınlarsınız' dediklerini bile duydum. Bu konuşmalarını bizlerin yanı sıra vatandaş da duyuyordu."
 
Afyonkaraihsar Valiliği yetkilileri, 1 hafta içinde tamamlanacak soruşturma dosyasının Vali İrfan Balkanlıoğlu'na sunulacağını ifade etti.

DHA