Isparta'da 3 gündür devam eden yağmur etkili oldu

Isparta’da son 3 gündür yağan aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi

Ispartada 3 gündür devam eden yağmur etkili oldu
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:18 tarihinde eklendi.

Karayolları tarafından ihalesi yapılan müteahhit firma tarafından asfalt kaplama uygulamasındaki kot hatası yağmur suyunun karşı tarafa geçmesini engelledi. Ayrıca üst mahallelerden gelen yağmur suyu kot hatası nedeni ile çevre yolunu aşamayınca çevre yolunda bulunan bütün binaların bodrum katları ya da birinci katları sel sularının altında kaldı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yağmur sonrası bölgede incelemede bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelen Günaydın, sorunun çevre yolunda yapılması gereken Kırmızı Kot uygulamasının yapılmadığını belirtti.

Günaydın, “Bir yıl önce valimizi ve karayolları bölge müdürlüğü yetkililerini yapılan yolun yanına davet ettim. O günlerde çevre yolunun sadece stabilize malzemesi dökülüyordu. Bu yapılan uygulama ile oluşabilecek bir yağışta çevre yolu sakinleri mağdur olur demişti. Ancak o gün burayı yapan müteahhit firma ve ilgililer çevre yolunda sontaj sistemi yapacaklarına söz vermişlerdi. Ancak bugüne kadar ne yetkililer ne de ilgili firmalar bu sözlerini yerine getirmedi. Israrla böyle yapmayın dememize rağmen çevre yolumuz yapıldı. Buradan sesleniyorum. Sayın Valimiz ve değerli milletvekillerimiz gelsinler bu konuya el atsınlar. Gelsinler buraya el atıp düzeltsinler. Eğer düzeltemeyeceklerse bana yetki versinler ben düzelteyim.”


CİHAN