İsrail ve ABD bayraklarını yaktılar

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği operasyonları İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

İsrail ve ABD bayraklarını yaktılar
23 Temmuz 2014 Çarşamba 20:32 tarihinde eklendi.
İstinye Sarıyer Caddesi'nde toplanan Özgür-Der üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, 'Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz', 'Siyonist çetenin hamisi katil ABD Ortadoğu'dan defol' yazılı pankartlar açarak, kortej halinde ABD Başkonsolosluğu'na yürüdü. Aralarında küçük çocukların da bulunduğu grup, yürüyüş boyunca 'Katil ABD, Ortadoğu'dan defol', 'Katil İsrail, Filistin'den defol', 'Katiller Allah'a hesap verecek', 'Katil Obama, katil Netanyahu' şeklinde sloganlar attı. Polis, ABD Başkonsolosluğu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
GAZZE'DEKİ SALDIRILARDAN ABD SORUMLU TUTULDU
 
Başkonsolosluk önünde grup adına bir konuşma yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen, Gazze'deki saldırılarda İsrail'e olan desteği nedeniyle ABD'yi kınadıklarını söyledi. Türkmen, ABD'nin İsrail saldırıları nedeniyle birinci derecede sorumlu olduğunu da ifade etti. 
 
Gazeteci-yazar Adem Özköse de, İsrail'in Gazze'de çocuk, kadın ve sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. İsrail saldırılarından ABD'nin de sorumlu tutulması gerektiğinin altını çizen Özköse, "Biz Türkiyeli Müslümanlar olarak, İsrail'e karşı mücadele eden Hamas'ın, Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Bugün gündemizde Gazze olabilir; ancak biz Suriye'yi de asla unutmadık" diye konuştu.
 
İSRAİL VE ABD BAYRAKLARI YAKILDI
 
Konuşmaların ardından, ABD Başkonsolosluğu önünde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Eyleme destek veren 'Grup Yürüyüş' de mini bir konser verdi.
Grup içinden bir kişi, elinde sprey boya ile ABD Başkonsolosluğu'nu çevreleyen duvara 'Burası katillerin yuvası' yazısını yazdı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.