İstanbul'da Papa alarmı

PAPA 1. Francesco'nun İstanbul'a gelişiyle ilgili olarak Sultanahmet ve Ayasofya çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İstanbulda Papa alarmı
29 Kasım 2014 Cumartesi 10:41 tarihinde eklendi.

Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'ni içine alan geniş alan girişlere kapatıldı, meydanda bulunanlar çıkarıldı, tramvay durakları boşaldı. Çevreye çok sıyada polis ekibi yerleştirildi. Meydana girmesine izni olanlar, x-ray cihazlarıyla sıkı aramalardan geçirildiler.

PAPA İSTANBUL'DA



Sırasıyla Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Francis, Şişli'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'nde bir ayin yapacak.
 
İstanbul Patrikhanesi'nin kuruluşu ayini aynı gün Papa'nın, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'la özel bir görüşme yapacağı ve avlusunda Ortodoks Patrikhanesine de ev sahipliği yapan ST. George Fener Yunan Ortodoks Kilisesi'nde 'ekümenik dua' gerçekleştireceği de açıklandı.
 
Papa Francis ziyaretinin son günü olan yarın ise, İstanbul'daki Patrikhane'nin kuruluşuna ilişkin gerçekleştirilecek olan, yine ST. George Kilisesi'ndeki ayine katılacak. Ortodoks Hristiyanların Aziz Andreas Yortusu da 30 Kasım'da yapılıyor.
 
Bunun ardından Papa ve Patrik Bartholomeos ortak bir deklarasyona imza atacak ve birlikte bir öğlen yemeği yiyecek.
 
Emerit Papa 16. Benediktus da, 2006 yılında yaptığı Türkiye ziyareti için Aziz Andreas Yortusu'nun kutlandığı günleri seçmişti.
 
Papa 6. Paul, Papa 2.Jean Paul ve Papa 16. Benediktus'tan sonra Türkiye'yi ziyaret eden 4'üncü Papa olan Francis, selefleri gibi Efes'teki Meryem Ana Kilisesi'nin ziyaretini programına almadı.