İşte bombanın hedefindeki isim !

Sözcü Gazetesi'nin iddiasına göre Ankara'da patlayan bombanın hedefi ekski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek

İşte bombanın hedefindeki isim !
21 Eylül 2011 Çarşamba 09:58 tarihinde eklendi, 1.493 kez okundu.

 

Sözcü Gazetesi, Ankara'da dün meydana gelen patlamanın bilinmeyen bir ayrıntısını ortaya çıkardı. Patlamanın hedefinde eski İstihbarat Dairesi Başkanı olan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığını yürüten Ramazan Akyürek’in olduğu ortaya çıktı. Akyürek, Almanya’da olduğu için saldırıdan kurtulurken, kızı Nalan ise yaralandı.
 
İstihbarat dairesi Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra lojmanı değiştirilen Akyürek, kamu görevlilerinin oturduğu Saraçoğlu lojmanlarına taşındı. Terör örgütlerinin hedefi durumunda olan Akyürek’in lojmanına güvenlik kameraları yerleştirildi. İçinde patlayıcı olan aracın, önce Akyürek’in bulunduğu lojmanın bulunduğu Fevzi Çakmak-1 sokağına girmek istediği, ancak karşıdan gelen minibüs yüzünden giremediği anlaşıldı.
 
Kamera görüntüleri elde
Bunun üzerine geri çıkmaya çalışan otomobil yolun tıkanmasına neden oldu. Geri gelmekte zorlanan sürücüye, park görevlisi yardımcı oldu. Görevlinin aracı park etmesinin ardından, araç sürücüsü olan genç de olay yerinden ayrıldı. Aradan 3-4 dakika geçtikten sonra şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bir kişinin cesedi duvara yapıştı..
 
Akyürek’in lojmanının değişik yerlerinde bulunan güvenlik kameralarının, patlayıcı bulunan aracın giriş-çıkışı ve içindeki kişinin görüntülerini de çektiği belirlendi. Güvenlik kameraları incelenirken, bombacıyı ele verecek önemli bilgilere de ulaştığı öğrenildi.
 
Kızı yaralılar arasında
3 kişinin öldüğü, 36 kişinin yaralandığı olayda, Emniyet Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Akyürek’in kızının yaralandığı anlaşıldı.  Patlamadan önce lojmandan çıkan Nalan Akyürek, patlama sırasında yaralandı ve Atatürk Eğitim - Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Emniyet daire Başkanının kızının yaralandığı haberi  Emniyet yetkilileri tarafından gizlendi.
 
Almanya’dan gelip hastaneye koştu
Resmi bir görevle Almanya’da bulunan Daire Başkanı Ramazan Akyürek, kızı Nalan’ın patlamada yaralandığını öğrenince dün akşam saat 20.00 civarında Ankara’ya geldi ve kızını görmek için hastaneye gitti.
 
Önemli bir hedefti
Daha önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinde de bulunan Ramazan Akyürek, Hırant  Dink suikastiyle ilgili olarak da müfettişlere ifade vermişti. Sicil dosyasında dönemin İstanbul valisi tarafından “Fethullahçı” olduğuna ilişkin not düşülen Akyürek, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili davada da adı sıkça geçmişti.

Saygı Öztürk