İşte Cerablus şehidi

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG üyelerince

İşte Cerablus şehidi
28 Ağustos 2016 Pazar 09:17 tarihinde eklendi.
Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG üyelerince yapılan saldırıda roketlerin isabet ettiği iki tanktan birinde şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik’in acı haberi, ailesine ulaştı. Çelik’in şehit olduğu haberini, Akçakoca İlçesi Ayazlı Mahallesi’nde oturan ailesine Kaymakam Mehmet Ünal, Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Ayhan Özhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt ve İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç verdi. 
 
 
2 YILLIK EVLİYDİ 
 
Gaziantep’te görev yapan, 2 yıllık evli Ercan Çelik’in babası Muhammet Çelik ile annesi Şehnaz Çelik, gözyaşlarına boğuldu. Acı haberle yıkılan çifti, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit evinin önünde, sağlık ekipleri hazır bekletilirken, eve de dev Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları eve akın etti
 
2 BİR YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLADI 
 
   Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı  açıklamada, akşam saatlerinde Cerablus'ta yürütülen harekatta Ercan Çelik'in  şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi.
 
 "Öncelikle ülkemizin başı sağolsun." diyen Yemenici, şöyle devam etti:  "Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili  hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu  vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar.  Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik  tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla  evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin  yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."  
 
Yemenici, şehidin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak  törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına getirileceğini ve  ikindi namazını takiben ilçede defnedileceğini söyledi. Evli olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Çelik'in, yaklaşık iki yıl  önce göreve başladığı ve tank şoförü olduğu bildirildi.

DHA