İşte hain pusu buraya kuruldu

Diyarbakır'da 13 askerin şehit olduğu çatışmanın yaşandığı bölgede Mehmetçiğin kullandığı mevzilerde acı izleri hala duruyor

İşte hain pusu buraya kuruldu
16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:29 tarihinde eklendi, 1.301 kez okundu.

 

Pusunun kurulduğu yerde yanmış tişörtler, kepler ve boş kovanlar yaşanan çatışmanın şiddetini gösteriyor. Öyle ki, çıkan yangında askerin kumanyasındaki ekmekler bile yanmış.
 
Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Silvan ilçesinde terör örgütünün saldırısı sonucu 13 askerin şehit olduğu bölgede incelemelerde bulundu.
 
Diyarbakır'da aralarında Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mazlumder'in de yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşları, terör örgütünün hain saldırısı sonucu 13 askerin şehit olduğu bölgede incelemelerde bulundu.
 
Heyet üyeleri, Silvan'ın Bayrambaşı beldesi yakınlarındaki Dolapdere köyüne giderek, yaşananlar hakkında köylülerle görüştü.
 
İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, yaptığı açıklamada, çatışmanın yaşandığı yerleri gezdiklerini, konuyla ilgili yarın açıklama yapacaklarını söyledi.
 
MEVZİLERDE ÇATIŞMANIN ACI İZLERİ DURUYOR
 
Çatışmanın meydana geldiği bölgede askerin kullandığı mevzilerde, yaşananların acı izleri hala duruyor. Çatışmada çıkan yangın nedeniyle toprağın siyahlaştığı bölgedeki mevzilerde, mermilerin boş kovanları bulunuyor. Çatışmanın çok geniş bir alanda yaşandığı, çıkan yangın sonucu çok sayıda ağaç ve bitkinin de zarar gördüğü tespit edildi.
 
Mevzilerde askerlerin kullandığı şahsi ve askeri malzemeler duruyor. Yanmış tişörtler, kepler ve sırt çantaları olayın boyutunu sergiliyor. Çatışmanın yaşandığı bölgede çok sayıda boş mermi kovanları var. Bazı kayalarda da kan izleri halen duruyor. Mevzilerdeki boş kovanlar ve yanan bazı askeri malzemeler, çatışmanın şiddetini gösterir nitelikte. Bazı mevzilerde ise askerin çatışma öncesinde yediği kumanya ve ekmeklerden arta kalanların olduğu görüldü.