İstifası istenen başkandan şok açıklama

İstifası istenen isimler arasında yer aldığı öne sürülen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'ten İstanbul'a geldi.

İstifası istenen başkandan şok açıklama
20 Ekim 2017 Cuma 12:56 tarihinde eklendi.
Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya "Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşü uçakta gazetecilerin "Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?" sorusuna "Bursa" yanıtı vermişti. 
 
 
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
 
 
 
Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar'da cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin açıklamalarının sorulması üzerine Yıldırım, "Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum" dedi.
 
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'daki meydana asılmasıyla ilgili soru üzerine Başbakan Yıldırım, "Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi bekliyorlar. PKK bölücü başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD, Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor Suriye'nin de geleceğini tehlikeye atıyor" diye cevap verdi.
 
ABD vize krizinin sorulması üzerine de Başbakan Yıldırım, "Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.