İstiklal Caddesi'nde okumaya çıktılar

Beyoğlu Belediyesi ve Düşün Taşın Derneği işbirliğiyle organize edilen ‘İstiklal’e Okumaya çıkıyoruz' etkinliği yüzlerce kitapseverin katılımıyla gerçekleştirildi

İstiklal Caddesinde okumaya çıktılar
26 Mayıs 2013 Pazar 17:57 tarihinde eklendi.

Beyoğlu Belediyesi ve Düşün Taşın Derneği işbirliğiyle organize edilen ‘İstiklal’e Okumaya çıkıyoruz' etkinliği yüzlerce kitapseverin katılımıyla gerçekleştirildi. Vatandaşlar İstiklal Caddesi'nde yere oturarak kitap okudu.

İstiklal Caddesi ve Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Düşün Taşın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Çavuş ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Korkmaz ve çok sayıda okuyucu katıldı. Okuma etkinliği eş zamanlı olarak Türkiye’nin 99 yerinde daha yapıldı.

Galatasaray Meydanı’nda yere koydukları minderlerin üzerine oturan okuma sevdalıları hep birlikte kitap okudu. Kitap okumanın önemini vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kitap okumak; anlamak, aklımıza başımıza devşirmek, yani bugünümüzü tasarlamak anlamına geliyor.” dedi.

Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Öğretmen Ülkü Cengiz Eroğlu, öğretmen olması sebebiyle, biraz da meslek icabı bir ayda en az 4-5 kitap okuduğunu ifade etti. Eroğlu kitap okumayı herkese tavsiye etti.

Üniversitede hemşirelik bölümü öğrencisi olan Büşra Kalemci daha fazla kitap okumak istediğini kaydederek, “Kitap okumak yeni dünyalara açılan bir kapıdır. Bu eyleme destek vermek için geldik.” ifadelerini kullandı.

Bir ayda ortalama iki kitap okuduğunu aktaran Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis ise, “Yoğunlukta kitap okumaya çalışıyorum. Kitap okumak için boş zaman olması gerekli değil. Kitap okumak için zaman yaratılması gerekli.” şeklinde konuştu.


CİHAN