İzmir'de dozerlere ''seçim'' turu

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, büyük bir çevre yatırımı ve sosyal yaşam kampusu kabul edilen 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Islah Projesi kapsamında uygulamaya konularak Sultanlar Vadisi inşaatında kullanılmak üzere Almanya'dan ithal edilen 20 dozer seçim öncesi ilçede tur attı.

İzmirde dozerlere seçim turu
02 Haziran 2015 Salı 16:48 tarihinde eklendi, 1.405 kez okundu.
İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, büyük bir çevre yatırımı ve sosyal yaşam kampusu kabul edilen 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Islah Projesi kapsamında uygulamaya konularak Sultanlar Vadisi inşaatında kullanılmak üzere Almanya'dan ithal edilen 20 dozer seçim öncesi ilçede tur attı.
 
Devlet Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından 50 iş makinesi ile yürütülen Fetrek Çayı Islah Projesi için yeni araçlar bölgeye geldi. Almanya'da üretilen her biri 1 milyon 200 bin TL olan 20 dozer Torbalı'ya getirildi. Alman Liebherr firmasından alınan ve Mersin Limanı'na getirilen araçlar TIR'larla İzmir'e getirilerek bölgeye sevk edildi. DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez ve çok sayıda kişi tarafından Ayrancılar Mahallesi girişinde karşılandı. DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, "Fetrek Çayı Islah Projesi, suyu, toprağı, çevreyi, doğayı ve bu vadideki bütün canlıları korumaya yönelik çok büyük hacimli bir çevre hareketidir. Yüzyıllar boyunca torunlarımıza bırakabileceğimiz, onların gurur duyacağı mükemmel bir girişimdir" dedi. Toplam 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi'nde 285 hektarlık alanda Torbalı tarihinin en büyük projesinin uygulanacağını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise şunları söyledi:
 
"Bu, Torbalı, İzmir hatta bütün Ege açısından çok ama çok önemli bir projedir. Konut, inşaat, yol, asfalt projesi değildir. Suyu, toprağı, ağacı, doğayı, havayı, çevreyi koruma odaklı heyecan verici devasa bir girişimdir. Vadinin her adası, bütün kıyıları, göletleri, su kaynakları, toprağı insanımızın sosyal yaşam kalitesini artırmaya yönelik olacaktır. Alanda 50 iş makinesi çalışıyor. Şimdi ise 20 dozer daha bu işe dahil edildi. Büyük rüyamız artık gerçekleşiyor." 
 
Üzerlerine, Fetrek Çayı Projesi'nde çalışacağına dair pankartlar asılan iş makineleri konvoyu ilçede tur attı.
 
PROJEDE NELER VAR?
 
Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Rekreasyon alanına ulaşım 1.5 kilometre mesafedeki Çaybaşı Mahallesi'ndeki İZBAN istasyonundan ring hattı kurularak sağlanması amaçlanıyor. Alanda, yüzme havuzları, su sporları, göletler, olta balıkçılığı, gençlik merkezi ve izcilik merkezleri, mesire alanları, uluslararası yarışmaların yapılacağı atletizm pisti, bisiklet yolu, bisiklet park alanı, yürüyüş ve koşu yolları, yelken ve su sporları okulu, yerel ürün pazarları, açık hava tiyatrosu, sinema, Orhun Kitabeleri Açık Hava Müzesi, sanatçıların eserlerini sergileyebileceği açık sergi alanı, kültürel faaliyetler için açık tiyatro ve sinema alanı, açık tören alanı, belediye misafirhanesi, hobi bahçeleri, mesire alanları, spor alanları, at çiftlikleri, geleneksel rahvan at yarışlarının yapıldığı binicilik eğitim alanı, üniversite öğrencileri için proje uygulama adaları gibi onlarca proje öngörülüyor. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi'nde uygulanacak bütün projeler; aralarında üniversitelerin ve meslek kuruluşlarının yer aldığı bir danışma kurulu tarafından belirlenecek.

DHA