İzmir'de eşcinseller yürüdü

İzmir'de, Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transseksüellerden (LGBT) oluşan yaklaşık bin 500 kişi 'Onur Yürüyüşü' adını verdikleri etkinlikle sokak ve caddelerde yürüdü.

İzmirde eşcinseller yürüdü
30 Haziran 2013 Pazar 23:17 tarihinde eklendi, 2.656 kez okundu.
LGBT adlı topluluk yaptığı basın açıklamasıyla insanlardan daha fazla hoşgörü beklediklerini belirttiler. 
 
Ülkenin çeşitli kentlerinde birçok kez düzenlenen İzmir'de ise ilk defa yapıldığı belirtilen 'Onur Yürüyüşü' adlı etkinlik Alsancak İskele'de toplanan bin 500 kişinin katılmıyla başladı. Topluluk "Biz aşkı çok iyi biliriz", "Diren Ayol" ve "Dünya Yerinden Oynar Geylere Özgür Olsa" sloganlarıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri boyunca yürüdü ve oturma eylemi yaptı. İnsanlardan daha fazla hoşgörü beklediklerinin vurgulandığı basın açıklamısında şu ifadelere yer verildi:
 
"Gökkuşağının kızılı olarak tüm direnişçileri çapulcuları ve LGBT bireylerini selamlıyoruz. LGBT'lerin eşitlik için sürdürdüğü mücadele sınıf mücadelesinde ayrı bir mücadele değildir. LGBT'lerin eşitlik var olma mücadelesi aynı zamanda gericilikle, piyasacılıkla, ayrımcılıkla mücadeledir. LGBT'ler AK Parti anayayasına sığmaz. AK Parti'nin pazarlamaya çalıştığı yeni anayasa sürecine dahil olmayı reddediyoruz. AK Parti'nin anayasa taslağı üzerinden haklar talep etmek bu gerici partinin meşruiyetini tanımak demektir. Homofobiye, transfobiye, cinsiyetçiliğe, ve diktatörlüğe boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Gerici, faşist, homofobik AK Parti'den hiçbir zaman medet ummadık, ummayacağız."
 
Basın açıklaması ardından Alsancak İskelesi'ne kadar yürüyen LGBT'ler burada sessizce dağıldı.