İzmir'de sahte içki operasyonu

İzmir'de sahte içki imalathanesine düzenlenen operasyonda, 4 bin 430 şişe ve 258 litre şişelenmemiş sahte içki ele geçirildi.

İzmirde sahte içki operasyonu
26 Aralık 2012 Çarşamba 13:06 tarihinde eklendi, 1.031 kez okundu.

 

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi sahte içki üretimine yönelik yoğunlaşan çalışmalar kapsamında Bornova'daki MTK sitesinde tekstil deposu olarak kiralanan bir iş yerine operasyon düzenledi. 
 
Operasyonda sahte içki imalathanesi olarak kullanıldığı belirlenen iş yerinde, 4 bin 430 şişe, 258 litre şişelenmemiş sahte votka, viski ve şarap ile 2 bin 500 adet şişe kapağı, 3 bin 150 adet şişe etiketi, 1 adet alkolmetre, 1 adet 220 litrelik tank, 2 adet kapak basma makinesi ele geçirildi. 
 
Operasyon kapsamında ''sahte içki üretimi ve ticareti'' suçlamasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden M.K.K, sekv edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Bu arada, operasyonda ele geçirilen sahte votkalar üzerinde yapılan incelemede, geçen yıl Bodrum'da 5 Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan olayda tüketilen sahte votka ile aynı markanın taklit edildiği belirtildi.