İzmir’de zehir tacirlerine darbe

İzmir’e Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden uyuşturucu madde getirdiği belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmirde zehir tacirlerine darbe
08 Mart 2013 Cuma 11:16 tarihinde eklendi.

 

İzmir Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, farklı tarihlerde düzenlediği operasyonlarda toplam 127 kilo 860 gr. esrar maddesi ele geçirdi.

Gözaltına alınan üç kişi tutuklandı. Uyuşturucu ticareti yaparken yakalanan bu kişilerle irtibatlı olabileceği tahmin edilelere yönelik 1,5 yıllık teknik takip yapan polis, İzmir ve Diyarbakır’da düzenlediği eşzamanlı operasyonlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Aramalarda ise 1 adet 7,65 mm. çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Narkotik polisinin düzenlediği başka bir operasyonda ise 94 kg. esrar yakalandı. Olayla ilgili H.D. ve Y.K. isimli iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden H.D.’nin, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıktan kaydı bulunduğu belirlendi. Ele geçirilen esrarın, terör örgütüne ait olabileceğinin değerlendirildiği öğrenildi.

CİHAN