İzzet Çapa muhtar oluyor

Habertürk'te yazarlık yapan ünlü işletmeci İzzet Çapa, kendi kuracağı mahalleye muhtar oluyor.

İzzet Çapa muhtar oluyor
16 Mayıs 2012 Çarşamba 13:52 tarihinde eklendi, 2.193 kez okundu.

 

İstanbul eğlence hayatına yön veren isimler arasında bulunan, aynı zamanda Habertürk'te yazarlık yapan ünlü işletmeci İzzet Çapa, kendi kuracağı mahalleye muhtar oluyor.
 
Demet Cengiz Bilgin'in Hürriyet'teki haberine göre Nişantaşı'ndaki City's alışveriş merkezinin sergi alanı olarak ayrılan üst katına mahalle kuracaklarını belirten İzzet Çapa, "Bu mahallenin muhtarı da mahallenin delisi de olacak. Mahallenin muhtarı benim. Galiba mahallenin deliliği de bana kalacak" dedi. 
 
6.5 MİLYON EURO'YA MAL OLACAK
 
Alışveriş merkezlerindeki shop-mix (marka karması) kavramını rafa kaldırıp bunun yerine 'ortaya karışık' kavramını kullanacaklarını belirten İzzet Çapa, 2500 metrekare alanda kurulacak mahallenin 6.5 milyon Euro'ya mal olacağını söyledi. Çapa üzerinde üç yıl çalıştıkları projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "City's yılda 8 milyon kişinin gezdiği bir alışveriş merkezi. Ama burada mahalle kültürü elit bir kültüre dönüşmüş.
 
Benim gibi bir mahalle çocuğu City's ile önce Limonata markasıyla buluştu. Burası bir marka bense biraz deliyim. Buluşmamız Louis Vuitton-Marc Jacobs işbirliği gibi. Nasıl Louis Vuitton, deli dolu bir modacıyla müthiş bir işbirliği yaptıysa ben de benzer bir şey yapacağımı düşünüyorum. Neticede ben kravat düşmanı, deli dolu, asi bir adamım. Yani Nişantaşı beyefendisi ile mahalle çocuğu el ele verecek."
 
TERZİ DE OLACAK, BERBER DE, KASAP DA... 
 
Modern ile gelenekselin buluşacağı Mahalle'de mahallenin terzisi, berberi, bekçisi, kasabı, balıkçısı. Kebapçısı, cafe'si olması da planlanıyor. Yemi-içme mekanları, alışveriş alanları, önemli markaların tezgahları da bulunacak. İzzet Çapa, geleneksel mahalle kavramında var olan her şeyi buraya taşıyacaklarını belirterek, "Ayrıca balkonları açıp içeriyi orijinal hava ile buluşturuyoruz. Sigara içmek için uygun alanlar yaratılıyor. Burada 21'inci yüzyılın mahallesini kuruyoruz. Tiyatral bir dekor olmayacak." dedi.
 
RAKİBİ ORÇUN, KUZEY, HÜRREM
 
Kurulan Mahalle vaktinin çoğunu televizyon başında geçirenleri dışarı çıkarmayı hedefliyor. İzzet Çapa bu nedenle rakiplerinin diğer mekanlar olmadığının altını çizerek, "Biz yeni bir kitleyi hedef aldık. Bu yüzden bizim rakibimiz Kuzey, Güney, Fatmagül, Orçun, Hürrem gibi televizyon dizilerinin yıldızları" diye konuştu. Çapa sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyonda gerçekten güzel filmler, diziler var ama harika bir balık, çıtır çıtır bir pizza yok. Her şeyin en iyisini vererek insanların aklının televizyondan kalmasını engelleyeceğiz. Dijital ortamdaki sosyal medyayı biz gerçek hayata taşıyoruz."
 
NEW YORK'A BU MAHALLEYİ İHRAÇ EDEBİLİRİZ
 
İzzet Çapa, bugüne kadar hep dünya trendlerini takip edip onları yeniden yorumlayarak Türkiye'ye getirdiğini belirterek, "Bu bir anlamda öncülüktü belki ama eksik bir nokta vardı. Neden kendi mahallemden yola çıkıp bunu dünyada bir trend haline getirmiyorum. Yerelden yola çıkarak dünyaya açılmak için ben mahalleme geri dönüyorum. Bu 'mahalle' konseptini yurtdışına ihraç edebiliriz. New York'ta da Beyrut'ta da bu mahalleyi kurabiliriz" diye konuştu.