Japon turisti öldüren zanlı tutuklandı

Nevşehir’in merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan Zemi Vadisi'nde bisikletle gezen 2 Japon turiste bıçaklı saldırıda bulunarak birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olduğu için mahkemeye çıkarılan zanlı F.U. tutuklandı.

Japon turisti öldüren zanlı tutuklandı
12 Eylül 2013 Perşembe 22:46 tarihinde eklendi.

Nevşehir’in Göreme beldesinde Japon turist Mai Kurihara’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu’nun ise bıçakla yaralanması ile ilgili olarak yakalanan ve suçunu itiraf ettiği belirtilen F.U. cezaevine gönderilirken, daha önce tutuklanan M.V.D ise serbest bırakıldı.

Zanlı F.U., akşam saatlerinde Nevşehir Adliye Sarayı’na getirildi. Burada ilk önce Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan F.U daha sonra tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi tarafından F.U hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma veya delilleri gizlemesi yönünde mahkemece şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen, isnat edilen suçların CMK 100. maddesinde sayılan suçlardan olması, yasalarda öngörülen ceza miktarları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verildi.

F.U. daha sonra Nevşehir Adliyesi’nden çıkartılarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.


CİHAN