Kaçakçılar Suriye sınırını geçmeye çalıştı

Türkiye-Suriye hududunda 1500 metrelik hat boyunca yayılarak kaçakçılık yapmak için araçlarla geçmeye çalışan şahıslar, askerler tarafından engellendi.

17 Kasım 2013 Pazar 20:45 tarihinde eklendi.


Genelkurmay Başkanlığı, Hatay Narlıca 2. Hudut Alay Komutanlığı Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün saat 19.00’da gerçekleştirilmek istenen kaçakçılık olayı hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Kaçakçılık yapmak maksadıyla hudut hattında ve Reyhanlı Beşarslan köyü istikametinden bazı şahısların 35-40 adet boş araçla farklı noktalarda toplandıkları ve eş zamanlı olarak hudut hattına yaklaşmaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtilerek, şunlar aktarıldı:

“Her iki taraftaki gruplara, hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunulmuş, ancak şahıslar ikaza uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam etmişler ve kaçakçılık girişimlerinde bulunmuşlardır. Söz konusu şahısların kaçakçılık girişimlerine hudut unsurlarımız araç manevraları ile müdahalede bulunmuşlardır. Bu müdahaleler sonucunda Suriye tarafındaki kaçakçı şahıslar bölgeden uzaklaşmışlardır.

Müteakiben Türkiye tarafında bekleyen ve hudut hattına yaklaşmaya çalışan şahıs ve araçlar 1500 metrelik hat boyunca yayılarak, hududa doğru ilerlemeye devam etmişler, ancak hudut unsurlarımız, havaya uyarı atışları da yaparak müdahaleye devam etmiş ve şahısların hudut hattına yaklaşmalarını önlemişlerdir.

Hudut unsurlarımızın müdahaleleri esnasında, kaçakçı şahıslar ile arbedeler yaşanmış, kaçakçılar tarafından atılan taşlar sonucu bir personel kolundan hafif şekilde yaralanmıştır.”


CİHAN