Kaçakları taşıyan tekne battı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Suriye, Irak ve Filistin uyruklu 13 kaçağı taşıyan tekne, açık denizde Sahil Güvenlik komutanlığı'na bağlı ekiplerden kaçmaya çalışırken kayalıklara çarparak battı.

25 Şubat 2013 Pazartesi 18:22 tarihinde eklendi.

 

Çarpma sonrasında teknede bulunan 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, denize düşen kadın ve çocuklar boğulmaktan son anda kurtarıldı.
 
Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yapan Suriye, Irak ve Filistin uyruklu kaçakları Yunanistan'ın Rodos Adası'na götüreceği bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı ekipler operasyon için düğmeye bastı. Fethiye Körfezi açıkları Peksimet Adası önünde beklemeye geçen TCSG 310 botundaki ekip, saat 01:00 sıralarında tekneyi tespit etti. Ekiplerin dur ihtarına uymayan 5 metrelik sürat tekne ile denizde kovlamaca başladı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 13 kaçağı taşıyan sürat teknesi, Kurtoğlu Burnu mevkiinde kayalıklara çarparak parçalandı. 9 kaçağın yaralandığı kaza sonrası, denize düşen kadın ve çocuklar boğulma tehlikesi geçirdi. Denizdekileri Sahil Güvenlik botundan suya atlayan askerler kurtardı.
 
Bota alınarak Fethiye Sahil Güvenlik Sahası'na getirilen yaralılar, ambulanslarla Fethiye'deki hastanelere götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan 2 tanesinin hamile olduğu öğrenildi. Kaza sonrasında ıslanan ve donma tehlikesi geçiren kadınlar ile çeşitli yerlerinden yaralanan diğer kaçakların genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
 
Kaçaklar, ilk ifadelerinde, kendilerini Rodos'a götüren 3 kişilik tekne mürettebatının kaza sonrası Peksimet Adası'na kaçtığını söyledi. Tekneyi durdurmaya çalıştıklarını iddia eden kaçaklar, mürettebatın kendilerini tabancayla tehdit ettiğini, bir kişinin de tabanca kabzasıyla kendilerine vurduğunu öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

CİHAN