Kaçırılan Türk rehine serbest

Lübnan'da kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Engin'in, bu akşam Lübnan güvenlik kuvvetlerine teslim edildiği bildirildi.

Kaçırılan Türk rehine serbest
11 Eylül 2012 Salı 23:02 tarihinde eklendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in bu gece Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'a teslim edildiğini açıkladı. 

     
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk işadamının Büyükelçi Özyıldız'a teslim edildiğini sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından duyurdu. 
     
Ahmet Davutoğlu, hesabında, "Lübnan'da kaçırılan vatandaşımız Aydın Tufan Tekin az önce Beyrut Büyükelçimize teslim edildi. Yaklaşık bir saat önce beni arayan Lübnan Başbakanı Sayın Mikati, bu müjdeli haberi bildirmişti" diye yazdı. 
     
Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin kendi uçağını da Tekin için tahsis ettiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: 
   
"En kısa zamanda ailesine kavuşması için her şey yapılıyor. Vatandaşımızın özgürlüğüne kavuşmasından son derece mutluyuz. Bu güzel haberi, Aydın Bey'in ailesi ile de görüşerek paylaştım. Kendisine ve ailesine buradan bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Bu süreçte son derece yakın işbirliği yapan başta Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ve Meclis Başkanı Sayın Berri olmak üzere Lübnan makamlarına da teşekkür etmek istiyorum."