Kaddafi'ye çağrıda bulundu!

Kılıçdaroğlu, Libya'ya yönelik operasyonla ilgili olarak, ''Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya'ya demokrasi ve özgürlüğün gelmesi'' dedi.

Kaddafiye çağrıda bulundu!
20 Mart 2011 Pazar 12:53 tarihinde eklendi, 1.592 kez okundu.

 

Kılıçdaroğlu, Ereğli'deki temasları kapsamında Damla Düğün Salonu'nda sendikalar, vakıflar, odalar, derneklerin temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 
    
Salondan ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Libya'ya müdahaleye ilişkin soruya şu yanıtı verdi: 
    
"Öteden beri demokrasi ve özgürlüğün bütün uluslar için kaçınılmaz olduğunu savunan bir parti olduğumuzu ifade ettim. Hiçbir yönetim, kendi halkına baskı kurmamalı, kendi halkını kurşunlamamalı. Eğer Birleşmiş Milletler böyle bir karar almışsa 'bu olay uluslararası meşruiyet kazanmış' demektir. Biz, yapılan operasyonunun, kan dökülmeden gerçekleştirilmesini istiyoruz. Özellikle Kaddafi'ye çağrımız var; Libya süratle demokrasiye geçmeli, bu konuda açıklamalar yapılmalı. Bu konuda Türkiye'nin tavrı da yanlış değil. Uluslararası meşruiyet kazandığına göre yapılan çağrıları da olumlu buluyorum. Bu tür bir operasyonun daha farklı yapılmasını arzu ederdik, kan dökülmemesi için ama koşulların uygun olmadığı yönünde bazı bilgiler geliyor, Kaddafi'nin direndiği yönünde bazı bilgiler geliyor. Bizim arzumuz, kan dökülmeden Libya'ya demokrasi ve özgürlüğün gelmesi." 
    
Kılıçdaroğlu yarının Nevruz Bayramı olduğunun hatırlatılması üzerine de Nevruz'un, baharın müjdecisi olduğunu belirterek, herkesin Nevruz'unu kutladı. 
    
Nükleer santrallarla ilgili hükümetin tutumunun da sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Nükleer santral konusunda ihale yapılmaması, bizim önümüzdeki en ciddi sorun olarak duruyor. Niçin 20 milyar dolar? Çin, Almanya gibi pek çok ülke yeniden düşünüyor. Nükleer santrallar konusunda kamuoyundan gelen tepkileri dikkate alıyorlar. Türkiye'nin de daha nükleer santral yapılmadan şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım" diye konuştu. 
    
"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, CHP'den milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, adaylık sürecinin başlamadığını söyledi.