"Kadın cinayetleri oldukça 8 Mart'ın anlamı yok"

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, kadın cinayetlerine karşı, kadın erkek demeden ortak tavır alınması gerektiğini söyledi.

Kadın cinayetleri oldukça 8 Martın anlamı yok
05 Mart 2013 Salı 20:17 tarihinde eklendi.

 

Kadına karşı şiddetin son bulması için açıklama yapan Çakmak, eşleri tarafından şiddet gören ve kadın sığınma evine sığınan kadınların can güvenliğinin emniyet güçleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından iyi bir şekilde sağlanmasının en doğal hayat hakkı olduğunu söyledi.

Son yıllarda kadına karşı şiddet ve cinayetlerin toplumda korku oluşturduğunu belirten Çakmak, kızlarını telli duvaklı gelinlikle yollayan ailelerin şiddet meyilli insanlar tarafından canice öldürülerek toprağa verilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kültürel yozlaşmaya bağlı aile yapısının her geçen gün kan kaybettiğini belirten Çakmak, kadına bağlı şiddetin devam etmesi ve kadın ölümlerinin sürdüğü bir ortamda 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü kutlamanın bir anlam ifade etmeyeceğini vurguladı. 
 
Çakmak açıklamasında şunları dile getirdi: "DSP olarak kadına karşı her türlü şiddeti kınıyoruz. Sürekli psikopat ruhlu insanların kadınları silahlı ve bıçaklı saldırılarla öldürmesi toplumun ruh sağlığını bozma noktasına getirdi. Kadına şiddet ve ölümleri sürdüğü sürece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anlamını ifade etmede hep yetersiz kalacaktır. Kadına karşı şiddet ve cinayetlerine karşı kadın erkek demeden ortak tavır alalım."

CİHAN