Kadın milletvekiline koca dayağı iddiası

Kulislere bomba gibi düşen iddiaya göre AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan ayrılmak istediği eşi İdris Kotan tarafından uğradığı şiddet nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldı. Durumun Başbakan Erdoğan’a bildirildiği öğrenildi.

Kadın milletvekiline koca dayağı iddiası
04 Aralık 2012 Salı 09:13 tarihinde eklendi.

 

Kadına yönelik şiddet olaylarının mağdurları arasına AK Parti Ağrı Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Fatma Salman Kotan’ın da katıldığı iddia edildi.

Başkent kulislerine bomba gibi düşen iddiaya göre, AK Partili Kotan, geçen hafta sonu Ankara’ya gelen eşi İdris Kotan tarafından dövüldü. İddiaya göre, Ağrı’daki ticari faaliyetleri nedeniyle sık sık yerel siyasette tartışma konusu olan ve psikolojik sorunları da bulunduğu öne sürülen İdris Kotan, bir süredir eşi ile problemler yaşıyordu. Ankara’ya gelişinde ikili arasında yine sert tartışma yaşandı ve Fatma Kotan ayrılmak istediğini söyledi. Boşanma talebi üzerine çılgına dönen İdris Kotan, milletvekili eşini dövdü. Gördüğü şiddet nedeniyle fenalaşan Kotan’a, eve çağrılan doktor ilk müdahaleyi yaptı. Evde doktor kontrolünde tutulan Kotan, kendisini arayanlara grip olduğunu söyledi. Kulislerde dillendirilen bir iddiaya göre ise Kotan TBMM’deki tabiplikte de kontrolden geçti. Kotan’ın fiziksel şiddeti belgeleyen sağlık raporu da aldığı öne sürüldü.
 
Koruma tahsis edildi
 
30 Kasım’da yaşandığı belirtilen olaydan haberdar olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Kotan’ın durumuyla bizzat ilgilendiği belirtilirken, AK Partili vekile “koruma tahsisi” de yapıldığı da iddia ediliyor. Kotan’ın rencide olmaması ve yerel bir internet sitesinde yer alan haberin ulusal basına yansımaması için durum milletvekili arkadaşlarından bile gizlenirken, Başbakan Erdoğan’a ise olayın bildirildiği kaydedildi. 
 
1970 Ağrı doğumlu olan Kotan, 2007’de AK Parti 4. sırasından Meclis’e girdi. Kotan, annesinin ölümüne yol açan “kadına yönelik erkek çocuk doğurma baskısını” üyesi olduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu gündemine aldırmıştı.

Vatan Gazetesi