Kahraman itfaiyeci!

Bursa’da, 5 katlı binanın üçüncü katında henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangında evde mahsur kalan biri özürlü 2 çocuk, kahraman itfaiye eri tarafından kurtarıldı

Kahraman itfaiyeci!
19 Temmuz 2013 Cuma 10:45 tarihinde eklendi.

Balkona çıkıp yardım isteyen çocuğun çağrısı üzerine alevlerin içerisine giren itfaiye eri ve arkadaşları sonda bağlı küçük çocuğu alıp aşağıya indirdi. Yaralanan 2 çocuk ambulansla hastaneye kaldırılırken anne şoka girdi.

Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Yıldız Sokak’ta ikamet eden Cevahir (35) ve Ramazan Sezen çiftinin 4,5 yaşındaki çocukları Samet Sezen balkona çıkarak, "Anne, anne" diye bağırdı. Evden duman çıktığını gören çevre sakinleri durumu polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdivenli araçla önce balkondaki Samet'i kurtardı. Samet'in içeride 8 yaşındaki özürlü ağabeyi Ayhan'ın olduğunu söylemesi üzerine itfaiye eri Türker Pehlivan, alevlerin arasına dalarak arka odada sondaya bağlı olarak yatan engelli Ayhan Sezen’i kucağına alıp aşağıya indirdi. Büyük heyecanın yaşandığı kurtarma operasyonunda, itfaiye erleri her iki çocuğun da yaşadığını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Yaralanan çocuklar 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kahraman itfaiyeci Türker Pehlivan, “Müdürlerim gerekli açıklamayı yapar, ben görevimi yaptım. İçeriye girdim ve ikisini de canlı olarak kurtardım.” dedi.

BÜYÜK GÜRÜLTÜ DUYDUM

Olay sonrası şoka giren anne Cevahir Sezen ise “Büyük bir gürültü duydum, dışarıya çıktım ne olduğunu öğrenmek için, anında evi alevler sardı. İçeriye de giremedim. Sonra itfaiye erleri Allah onlardan razı olsun içeriye girip yavrularımı kurtardı. Dört çocuğum var. Birisi babasıyla birlikte Samsun’a gitmişti. Kızım da yaz okuluna gitti. Özürlü çocuğum Samet ve 8 yaşındaki Ayhan’la birlikte evdeydim. Alevler sarınca içeriye giremedim ve bas bas bağırdım.” diye konuştu.

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının kesin çıkış sebebi bilirkişi raporundan sonra netlik kazanacak. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sezen çiftinin komşuları da yaşanılanları anlattı. Sezen çiftinin karşı binasında oturan komşuları olayı şöyle anlattı: "Sabah, çocuk balkona çıktı; ‘anne, anne’ diye bağırdı. Sonradan da itfaiye ekipleri geldi çocukları kurtardı."

Şoka giren anneyi teselli etmek ise itfaiye erleri ve polislere düştü. Çocukların durumlarının iyi olduğunu söyleyen itfaiye erleri, acılı anneyi teselli etti. Anne Cevahir Sezen de 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


CİHAN